3 voordelen van een SPRINTweek op een rij

Amé Huige,  Online Marketeer

1. Een stap in de goede richting

Een SPRINTweek is de ideale manier om snel met de eindgebruiker te testen of jullie de goede weg zijn ingeslagen of misschien de plank volledig misgeslagen hebben. Het is een manier om te testen of de eindgebruiker het prototype ook echt gebruikt zoals jullie in gedachten hebben. Ook als de testresultaten afwijken van de gestelde hypotheses, biedt het een springplank voor een vervolgtraject. Met de testresultaten wordt in beeld gebracht wat eventuele verbeterpunten zijn waar snel op ingespeeld kan worden. Eventueel kan door een nieuwe SPRINTweek het prototype worden verbeterd of uitgebouwd.

2. Geen tijd voor twijfels

Tijdens een SPRINTweek werk je onder flinke tijdsdruk. Tijd om te twijfelen is er niet. De tijdsdruk en de multidisciplinaire teams ga je in de meeste gevallen uit van je eerste ingeving en volg je je intuïtie. Hoe langer je gaat nadenken en hoe meer mensen bij de beslissing betrokken wordt leiden discussies tot ellenlange beslisprocessen.

3. Je leert je collega’s weer een beetje beter kennen

Gedurende een week werk je met een multidisciplinair team aan een nieuw prototype. Naast de uitkomst van een werkend prototype leer je gedurende deze week ook je collega’s een beetje beter kennen. Een multidisciplinair team tijdens een SPRINTweek bestaat vaak uit een facilitator, iemand van marketing/communicatie, een UX-designer, een software-architect, een eindgebruiker en product owner. In de dagelijkse gang van zaken krijg je niet met elk van deze collega’s te maken. De SPRINTweek is bij uitstek een goede manier om kennis te maken met elkaars discipline en iets van elkaar te leren.

Wil je samen met ons een sprintje trekken?

Ben je benieuwd naar wat een SPRINTweek voor jouw organisatie kan betekenen? Collega Niels schreeft deze en deze blog over hoe hij een SPRINTweek heeft ervaren. Ben je op zoek naar een sparringpartner of iemand die jouw aankomende SPRINTweek kan faciliteren? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de laatste updates!

Wil je meer blogs lezen? Dit zijn ons laatste blogs:

Share This