5 redenen waarom KIM een effectief zaaksysteem is
Mohsen Azar, Software Engineer
Een product waar ik bijna iedere dag mee werk is KIM. Dit doe ik met veel plezier.

Sommige organisaties en bedrijven werken nog steeds met oudere zaaksystemen. Of met papier. Deze organisaties raad ik KIM van harte aan. Een groot verschil is direct merkbaar en zichtbaar.

Effectief zaaksysteem
Gemeente Amsterdam, Gemeente Den Haag en SNS-bank zijn een aantal van onze grootste KIM-klanten. Ik werk vooral voor Gemeente Den Haag met KIM. Zij gebruikten voorheen KIM versie 2.5 en zijn onlangs gemigreerd naar KIM versie 3.3. Onze nieuwste versie.

In deze blog geef ik 5 redenen waarom KIM een effectief zaaksysteem is. Werkt jouw organisatie nog met papier of een verouderd zaaksysteem? Dan zijn dit meteen 5 goede redenen om over te stappen op KIM. Neem vandaag nog contact met ons op.

1. KIM is slim

KIM is een slim zaaksysteem. Het maakt gebruik van een intelligent intakeproces, gecontroleerd afhandelingsproces en monitoring van performance.

De intake is een volledig gestructureerd en geautomatiseerd proces. Het zorgt ervoor dat de zaak bij de juiste afdeling terecht komt. Ook handig, er wordt meteen een ontvangstbevestiging gestuurd.

2. Makkelijk in gebruik

Werk jij met KIM? Dan kun je heel eenvoudig zien of er een nieuwe zaak is. Heel simpel door het postvak IN te controleren. Je ziet het meteen wanneer er een nieuwe zaak geregistreerd is.

In het overzichtelijke medewerkersportaal zie je alle relevante informatie over de zaak bij elkaar: het behandelscherm, de originele aanvraag, documenten, relaties, acties, scans, foto’s, gemaakte afspraken en contactinformatie.

Om met KIM te werken hoef je geen programmeerkennis te hebben. Daarnaast kunnen de gebruikersschermen, routing en managementrapportage volledig worden aangepast aan jouw specifieke wensen. Deze eigenschaap maakt KIM uniek.

Inloggen in KIM gaat ook heel makkelijk. Maak je gebruik van Single Sign On (SSO), dan word je automatisch ingelogd.

3. Eenvoudige menustructuur

De meeste gebruikers komen in een overzichtelijk scherm met alle zaken terecht. Dit kan afwijken, afhankelijk van je autorisatie.

Met één druk op de knop rolt er een menu uit waarin alle functionaliteiten worden getoond. Op dezelfde manier kun je deze weer verbergen. Welke functionaliteiten je te zien krijgt, hangt ook hier weer samen met de autorisatie die je hebt.

4. Handig filteren en instellen

Er zijn twee soorten filters. Standaard filters en smart filters. Heb je veel verschillende zaaktypen en statussen? Dit kan onoverzichtelijk zijn. Een smart filter kan hier uitkomst bieden. Deze geeft de 16 meest gebruikte items als resultaat.

Je kunt handig zelf je lijstvorm instellen. Met lijstvorm bedoel ik de zakenlijst. Je stelt in welke informatie je in eerste instantie wil zien van een zaak. Je ziet details en uitgebreidere informatie als je op een zaak klikt.

5. Snelle rapportages

Met KIM maak je gemakkelijk rapportages aan. Naast een aantal standaard rapportages bepaal je zelf welke aanvullende gegevens je in een duidelijk overzicht wil zien. Het maken van de rapportage met KIM gaat super handig en snel. De rapportages zijn in verschillende views (2D en 3D) te zien.

Tot slot

Het werken met het zaaksysteem KIM is handig en supermakkelijk. Vooral de nieuwste KIM versie 3.3.

Ideaal om het volledige proces van registratie, behandeling, afhandeling, administratie en terugkoppeling van zaken in te richten.

KIM is een gebruiksvriendelijk zaaksysteem dat de doorlooptijd en kwaliteit van de afhandeling van zaken behoorlijk verbetert.

Wil je meer weten over KIM?

Wil je meer blogs lezen? Dit zijn ons laatste blogs:

altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de laatste updates!
Share This