Webinars

Wij delen graag onze kennis over relevante thema’s en ontwikkelingen voor de digitale overheid. Daarom organiseren we regelmatig interne kennissessies en webinars voor geïnteresseerden. Bekijk hieronder het aanbod en schrijf je in!

Webinar WCAG: webrichtlijnen & toegankelijkheid

Zo’n 2 tot 4,5 miljoen Nederlanders heeft een soort van beperking. De één visueel, de ander motorisch en weer een ander auditief. Het is voor overheden belangrijk dat ook deze groep mensen gemakkelijk online zaken kan regelen. Evelien vertelt je in dit webinar meer over verschillende soorten beperkingen en hoe je toegankelijke digitale formulieren voor deze doelgroepen maakt. Vervolgens vertelt ze je meer over de precieze inhoud van WCAG versie 2.2. Meer weten? Kijk de webinar terug!

Kijk webinar terug

Webinar met praktijkexpert - Wet MEBV: digitale middelen voor klantcommunicatie

Uit de poll in dit webinar kwam naar voren dat ongeveer 25% van de aanwezigen al actief bezig is met het project MEBV. Dat is een goed begin, maar er is dus zeker nog werk aan de winkel. Met dit webinar geven we je graag enkele handvatten hiervoor. MEBV expert Thomas Beniers (Native Consulting) legt uit hoe je de wMEBV in de praktijk kunt brengen door strategische keuzes te maken rondom digitale middelen, je leert hoe tools zoals een klantportaal je kunnen helpen om aan de eisen te voldoen en als afsluiting laten we je relevante functionaliteiten van ons klantportaal zien. Kijk de webinar terug en ga aan de slag met project MEBV!

Kijk webinar terug

Webinar met praktijkexperts: wMEBV

De digitalisering brengt ook nieuwe wetten met zich mee. Zo gaat de Wet modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer naar verwachting in januari 2023 in werking. De onderzoeken rondom dit thema zijn binnen organisaties in volle gang bezig. Kennis is één van de weinige dingen dat vermeerdert als je het deelt; daarom vertelden onze eigen MEBV experts Ella en Kaj, Marlies Klooster (VNG) en Nico de Boer (UWV) op 20 januari om 14:00 graag meer over het onderzoek naar de zorgplicht binnen gemeenten en de implementatie van de wMEBV binnen organisaties.

Terugkijken webinar

Livestream met tafelgasten: sleutels voor succesvolle digitale transformatie

Vertegenwoordigers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Schadefonds Geweldsmisdrijven, gemeente Nieuwegein en de IJsselgemeenten vertellen hun visie over digitale transformatie in onze livestream. Ze hebben het over klantreizen, over het digitaal fundament, het delen van een duidelijke visie, digitale toegankelijkheid en meer. Tijdens deze webinar zul jij volop inspiratie opdoen voor een effectieve en gerichte versnelling van de digitale transformatie in jouw organisatie!

Terugkijken webinar

Webinar Common Ground

In juli 2021 vertelden we jou over Common Ground, het initiatief van VNG om informatievoorziening te verbeteren. Common Ground lost de problemen van inefficiëntie, foutgevoeligheid en inflexibiliteit op. Weten hoe dit kan of hoe jij mee kunt doen? Kijk dan de webinar terug!

Terugkijken webinar

Webinar digitale toegankelijkheid

In maart 2021 gaven wij een webinar over digitale toegankelijkheid. Hierin besproken we 5 tips voor hoe jij je overheidsdiensten toegankelijker kan maken. Wil jij deze webinar graag terugkijken? Klik dan op de button en laat je gegevens achter.

Terugkijken webinar

Coming soon

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van komende webinars.