Livestream met tafelgasten: sleutels voor succesvolle digitale transformatie

Op dinsdag 23 november om 11:00 bespraken we met vertegenwoordigers van gemeente Nieuwegein, GR IJsselgemeenten, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en Schadefonds Geweldsmisdrijven wat de sleutels zijn voor succesvolle digitale transformatie. Benieuwd? Kijk de livestream terug!

Waarom digitaal transformeren?

“Digitale transformatie”. Een term die we steeds vaker horen. Kort gezegd is digitale transformatie het inzetten van de beschikbare (digitale) middelen om te voldoen aan de veranderende en groeiende klantverwachting. Waar overheden digitalisering eerder zagen als een vraagstuk in bedrijfsvoering, ontdekken zij steeds meer dat data en technologie cruciaal zijn voor maatschappelijke opgaven.
Dit proces raakte nog verder in de stroomversnelling door de coronacrisis. Organisaties zijn erachter dat fysieke processen zorgen voor chaos en onoverzichtelijkheden. Vernieuwing is noodzakelijk om de burger van dienst te kunnen zijn en om te overleven. Ondanks deze noodzaak blijkt het voor veel organisaties nog een grote uitdaging om digitaal te transformeren. Het is tijd voor verandering. Het is tijd voor (digitale) transformatie.

Wat komt er aan bod in de livestream?

Wat is nodig voor digitale transformatie? Waar moet je precies rekening mee houden? Vertegenwoordigers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Schadefonds Geweldsmisdrijven, gemeente Nieuwegein en GR IJsselgemeenten vertelden hier hun visie op in onze livestream van 23 november om 11:00 uur. Deze livestream zonden we uit vanuit de studio van Designed2Rock in Arnhem. Onze gasten hadden het hier over klantreizen, over het digitaal fundament, het delen van een duidelijke visie, digitale toegankelijkheid en meer. Tijdens deze livestream doe jij volop inspiratie op voor een effectieve en gerichte versnelling van de digitale transformatie in jouw organisatie!

Voor wie is deze livestream?

Deze livestream is interessant voor managers, bestuurders en alle betrokken professionals die zich bezighouden met het bedenken en uitvoeren van digitale transformatie binnen een (overheids)organisatie.

Tafelgast Loura Witte: Digitaal waar het kan, persoonlijk waar het moet

Loura is Programmamanager & Projectleider dienstverlening bij Gemeente Nieuwegein. Vanuit haar ervaring maakt ze zich hard voor het belang van elke burger. Krachtig programmamanagement is nodig om de klantreis in kaart te brengen en zo een krachtige digitale visie te ontwikkelen.

Tafelgast Annette Herruer: Denken in digitale toegankelijkheid

Annette is Senior functioneel applicatiebeheerder bij GR IJsselgemeenten. Ze is een gedreven persoon die staat voor kwaliteit en digitale inclusie. Ze beweegt zich graag in het spanningsveld tussen de business en IT.

Tafelgast Maarten van der Wal: Digitale angst is een slechte raadgever

Maarten is Sr. Adviseur Communicatie & Marketing bij Schadefonds Geweldsmisdrijven. Maarten komt uit het bedrijfsleven, waar hij 15 jaar lang een eigen bureau had. Nu focust hij zich op kennis- en verandermanagement binnen overheidsorganisaties.

Kodision is nu Atabix. Onze website verhuist binnenkort naar atabix.nl