Webinar Wet modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer (MEBV)

Op donderdag 20 januari 2022 om 14:00 trapten wij het nieuwe jaar af met een actueel webinar, namelijk over de Wet Modernisering Elektronisch Bestuurlijk Verkeer. In dit webinar bespraken onze MEBV-experts samen met Marlies Klooster (projectleider Wet MEBV bij de VNG) hoe ver gemeentes zijn in het doorvoeren van de nieuwe wet binnen hun organisatie en wat er nog nodig is. Vervolgens deelde Nico de Boer (Programma- & Projectmanager bij het UWV) zijn ervaringen met de MEBV binnen het UWV. Lijkt dit jou interessant? Kijk de webinar terug!

Wat komt er aan bod in het webinar?

Wat is de wMEBV? Hoe ver zijn overheden met het doorvoeren van deze wetswijziging? Maar vooral: wat is er nog nodig en waar moet je rekening mee houden? Onze eigen MEBV experts Ella van der Maas en Kaj Tannemaat gingen op 20 januari in gesprek met vertegenwoordigers van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) om een antwoord te kunnen geven op deze vragen. Tijdens deze webinar zul jij volop inspiratie opdoen voor een versnelde implementatie van de wMEBV in jouw organisatie!

Praktijkexpert Marlies Klooster - VNG

Marlies is Projectleider Aanjaagteam Digitale Toegankelijkheid & Wet MEBV bij de VNG Realisatie. Ze is een data-gedreven, maatschappelijk georiënteerd en enthousiast ondernemer. Binnen de VNG maakt ze zich hard voor het vergroten van het bewustzijn van het belang van duidelijke overheidscommunicatie.

Marlies vertelt tijdens het webinar meer over het onderzoek naar de zorgplicht dat de VNG binnen gemeenten op dit moment uitvoert. Wat doen ze nu, wat is er nodig en wat betekent dat?

Praktijkexpert Nico de Boer - UWV

Nico is programma- & projectmanager bij het UWV. Met zijn uitgebreide ervaring in ontwikkeling & support van ICT-applicaties in complexe omgevingen, is hij de aangewezen persoon om de implementatie van de wMEBV binnen deze overheidsorganisatie te versnellen.

Nico vertelt tijdens het webinar meer over de implementatie van de wMEBV binnen het UWV. Hoe zijn zij ermee begonnen, welke mensen zijn er betrokken, hoe ver zijn ze op dit moment en waar liepen zij vooral tegenaan?