Webrichtlijnen & Toegankelijkheid

In dit webinar over de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) in samenwerking met de VNG vertelt onze expert Evelien Smeets je meer over de soorten beperkingen waar je als overheid rekening mee moet houden en leert ze je hoe je voor deze doelgroepen toegankelijke digitale formulieren maakt. Vervolgens vertelt ze je meer over de precieze inhoud van WCAG versie 2.2. Meer weten? Kijk de webinar terug!

Waarom deze webinar?

Zo’n 2 tot 4,5 miljoen Nederlanders heeft een soort van beperking. Deze groep mensen moet natuurlijk ook gewoon deel kunnen nemen aan de maatschappij en daarom zijn in 2018 de WCAG-richtlijnen opgezet. Ondertussen zijn we al een paar jaar verder, maar er is nog altijd veel onduidelijkheid over deze richtlijnen. In samenwerking met de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) hebben we een webinar georganiseerd waarin we uitleggen wat WCAG inhoudt voor gemeentes en overheden, zodat er meer zekerheid en kennis op het gebied van toegankelijkheid ontstaat.

Wat komt er aan bod?

In deze webinar worden de 15 WCAG-criteria die voor webformulieren het meest relevant zijn op een rijtje gezet en behapbaar gemaakt. Door middel van een werkgroep, bestaande uit persona’s met verschillende beperkingen, wordt uitgelegd waarom de criteria belangrijk zijn bij het maken van webformulieren en waar je rekening mee moet houden als gemeente. Daarna volgt een korte demo, waarin we met een simpel formulier tonen hoe zo’n toegankelijk formulier eruit ziet. Als laatste worden de nieuwe punten uit WCAG 2.2 behandeld.

Voor wie is dit interessant?

Voor iedereen die betrokken is bij het doorvoeren van digitale toegankelijkheid binnen de overheid, die zich bezighoudt met webformulieren, en/of die overrompeld raakt door de omvang van WCAG en door de bomen het bos niet meer ziet.

Kodision is nu Atabix. Onze website verhuist binnenkort naar atabix.nl