WCAG

Vanaf september 2020 moeten alle overheidsdiensten toegankelijk zijn. Voldoet jouw overheidsinstantie al? Kodision biedt een WCAG scan met een praktisch uitvoerbaar adviesrapport. Daarna helpen we je bij het implementeren hiervan. Daarnaast voldoet onze digitale formulierentool TriplEforms aan de regels van de Wet Digitale Overheid.

Wij helpen jouw organisatie digitaal succesvol te zijn. Digitale toegankelijkheid is hier een onderdeel van. In deze video vertelt Martina hoe wij jouw organisatie kunnen helpen om toegankelijk te zijn voor iedereen.

Wet Digitale Overheid

Vanaf september 2020 is het voor nieuwe- en bestaande websites, apps en pdf-bestanden verplicht dat deze toegankelijk zijn voor iedereen. Dit betekent dat je minimaal aan WCAG AA-niveau moet voldoen. Indien je niet aan deze vereisten voldoet, ben je verplicht om een toegankelijkheidsverklaring op je website te plaatsen waarin staat welke maatregelen jouw organisatie neemt om de website toegankelijk te maken.

WCAG mobiele applicaties

Vanaf september 2020 was het al verplicht dat nieuwe en bestaande websites, formulieren, intranetten en extranetten voldoen aan de toegankelijkheidseisen van de WCAG 2.1, niveau A en AA. Vanaf 23 juni 2021 geldt dit ook voor mobiele applicaties. Dit houdt in dat de bestaande mobiele applicaties toegankelijk moeten zijn volgens de opgestelde richtlijnen. Door onze brede ervaring op het gebied van digitale toegankelijkheid, kunnen wij je ook adviseren rondom de toegankelijkheid van jouw mobiele applicaties. Weet je niet zeker of de mobiele applicatie al voldoet of wil je weten waar je rekening mee moet houden? Neem dan contact met ons op en onze experts helpen u verder!

Aan de slag met WCAG?

Wil jij aan de slag met toegankelijke websites, apps en formulieren? Download dan onze checklist! In deze checklist vind je een overzicht van alle aspecten waar je aan moet denken bij het toegankelijk maken van jouw organisatie.

Download checklist
"Voorkomen is beter dan genezen"

De 5 meest gemaakte toegankelijkheidfouten bij digitale formulieren

  • #1 Geen foutmeldingen
  • #2 Onduidelijke labels
  • #3 Kleur en contrast
  • #4 Aangepaste componenten
  • #5 Belangrijke meldingen
Download whitepaper Meer informatie WCAG scan

WCAG scan

Onze digitale formulierenoplossing voldoet al aan de WCAG eisen. Weet jij niet zeker of je website of formulieren WCAG-proof zijn? Vraag dan eens een WCAG scan aan. Na het doorlopen van vier stappen leveren onze experts je een volledig analyserapport. Ook helpen we je natuurlijk graag om het advies te implementeren. Benieuwd naar onze aanpak?

Meer informatie WCAG scan

Webinar digitale toegankelijkheid

In maart 2021 gaven wij een webinar over digitale toegankelijkheid. Hierin besproken we 5 tips voor hoe jij je overheidsdiensten toegankelijker kan maken. Wil jij deze webinar graag terugkijken? Klik dan op de button en laat je gegevens achter.

Terugkijken webinar

Meer lezen over WCAG

Blijf op de hoogte van de mogelijkheden en ontwikkelingen op het gebied van WCAG.


Kodision Ko

Michael Verhoef

Consultant & expert WCAG

Bekijk ons webinar

Tips & tricks ontvangen voor een toegankelijke overheidswebsite? Bekijk ons webinar terug!

Bekijk webinar