Bepaal voor jouw organisatie de beste digitale oplossing

Ard van Winden, Senior Accountmanager

Het is één van de grote uitdagingen voor gemeenten: het kiezen van de juiste digitale oplossing. Fundamenteel is de keuze tussen een alles-in-één pakket (best-of-suite) of een product dat volledig gericht is op één deelgebied van je bedrijfsproces (best-of-breed). De vraag die ik vaak krijg als het om online formulieren gaat is: kiezen voor een zaaksysteem met een geïntegreerde formulierentool (best-of-suite). Of moeten we kiezen voor een formulierenoplossing die koppelt met ieder willekeurig (zaak)systeem (best-of-breed).

Drie vragen

Om je te helpen de juiste keuze te maken hebben we een infographic gemaakt waarmee je snel kunt bepalen welke oplossing voor jou het beste is. Duidelijk wat jouw keuze wordt? Met de drie vragen weet je vervolgens wat er in de aanbesteding moet staan.

• Heeft je voorkeur best of suite, zorg dan dat je deze zin in je aanbesteding staat:

Op basis van de inhoud van de ZTC moet een e-formulier kunnen worden gegenereerd.

• Heeft je voorkeur best-of-breed, zorg dan dat je deze zin in je aanbesteding staat:

Het moet mogelijk zijn om gecombineerde formulieren te maken, die meerdere zaaktypen ineens uitvragen.

• Heb je op voorhand geen voorkeur. Zorg dan dat je bovenstaande zinnen niet opneemt in je aanbesteding. Maar zeg dan:

Onze gemeente heeft geen explicite voorkeur voor één geintegreerde oplossing of een aparte formulierenoplossing die integreert met het zaaksysteem. 


Slim de juiste digitale oplossing bepalen

Om te bepalen wat voor jou de beste keuze is zijn meerdere factoren van belang. Werk je afdelingsoverstijgend? Wil je een uniforme klantbeleving? Werk je met strikte afdelingsbudgetten? Is er grote expertise op specifieke vakgebieden vereist? Dit zijn een paar voorbeelden van vragen die van beland zijn om een goede keuze te kunnen maken. In de infographic vind je verschillende relevante vragen waarbij je direct ziet wat per vraag de beste oplossing is. Kijk welke vragen voor jouw organisatie het zwaarstwegend zijn of beantwoord ze allemaal en je hebt een helder beeld welke oplossing voor jullie de beste oplossing is. Ook heb je direct een duidelijk overzicht welke vragen jullie als organisatie helder moeten hebben om een goed overwogen keuze te kunnen maken.


Best-of-Breed formulieren

Kodision is marktleider in Nederland met TriplEforms, de online formulieren oplossing voor de overheid. TriplEforms is een best-of-breed formulieren oplossing. Wij geloven dat je als onlineformulierenexpert het verschil maakt. Omdat je volledig gefocussed bent op de laatste trend en eisen van de overheid op het gebied van veiligheid, gebruikerservaring en functionaliteit in dit vakgebied. Maar wij weten ook dat niet iedere gemeente gebaat is bij een best-of-breed formulierenoplossing.

Bekijk samen met Ard de beste oplossing voor jouw organisatie!

Wil je meer blogs lezen? Dit zijn ons laatste blogs:

altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de laatste updates!
Share This