20 juni 2019

10 voordelen om met TriplEforms formulieren te digitaliseren

In ons dagelijks leven is digitaliseren steeds belangrijker. Papieren formulieren worden eenvoudig vervangen door digitale formulieren die helpen met het optimaliseren van de interne processen. Organisaties zien dan ook steeds vaker de voordelen van applicaties die hierin ondersteunen. De stap van papieren formulieren naar digitale formulieren wordt ook steeds makkelijker. Zelfs als je niet technisch geschoold bent, ben je in staat om de papieren workflow te digitaliseren. Onze digitale formulieren oplossing TriplEforms biedt een uitstekende Editor voor het digitaliseren van formulieren. De 10 grootste voordelen zet ik voor je op een rij:
Digitale overheid

1. Makkelijk te installeren

TriplEforms is makkelijk te installeren. Installeer je de Editor, dan worden de engine, bibliotheek en website ook automatisch geïnstalleerd.

2. Gebruikersvriendelijk

De TriplEforms’ Editor is een gebruikersvriendelijke editor. Het biedt onder andere de mogelijkheid om met meer mensen samen aan hetzelfde formulier te werken. Hiervoor wordt de SCWF (Source Control and WorkFlow) server gebruikt om de bestanden waarmee je bezig bent in en uit te checken.

Wil jij ook dat de TriplEforms Editor geen geheimen meer voor je heeft? De Kodision Academy geeft passende trainingen om alle mogelijkheden van de TriplEforms Editor te leren kennen.

3. Authenticatie

TriplEforms ondersteunt de onderstaande authenticatie inlogmogelijkheden:

– Windows authenticatie
– Forms authenticatie
– eIDAS, eHerkenning en DigiD via SAML-protocol

In TriplEforms 4.3 is het mogelijk de authenticatie inlogmethoden zoals eIDAS, eHerkenning en DigiD in te richten via SAML en vervolgens in de formulieren te gebruiken als een module. Meer weten over de nieuwe mogelijkheden in TriplEforms 4.3? Ga naar de website.

4. Koppelen met externe applicaties

TriplEforms ondersteunt HTTP-based RESTful APIs. REST is een op web standaarden gebaseerde architectuur voor stateloos beheer van resources. JSON is het meest gebruikte format voor REST, maar ook andere formaten zoals XML kunnen worden gebruikt.

5. MijnOmgeving

Met TriplEforms kun je MijnOmgeving inrichten waardoor jouw eindgebruiker een overzicht heeft van alle aanvragen. Daarnaast is het mogelijk om zowel de aanvragen als eigen gegevens te beheren.

6. NLMaps

TriplEforms biedt met NL Maps de mogelijkheid om door middel van extra lagen nog meer informatie op kaarten te tonen. Je kunt de kaart eenvoudig configureren om de gegevens van de geselecteerde punt(en) in het formulier te gebruiken.

Met behulp van de NL Maps control is het mogelijk om een kaart van Nederland te tonen met eventueel extra lagen erboven op (PDOK, ArcGIS, WMS). Er kan een locatie (latitude/longitude) of een object (binnen de bovenste laag) gekozen worden.

7. TriplEforms Vault

De gegevens van inwoners worden tussentijds op een veilige manier opgeslagen, zodat er geen werk verloren gaat. In de TriplEforms Vault worden gegevens beveiligd opgeslagen. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden om (gedeeltelijk) ingevulde formulieren tijdelijk op te slaan en later weer te gebruiken om verder in te vullen.

8. Koppelen met betaalsystemen

Koppelen met betaalsystemen zoals Ingenico (Ogone) is simpel door middel van de standaard module van TriplEforms. Hierdoor zorg je ervoor dat de eindgebruiker vanuit het formulier een betaling kan doen.

9. Transport Layer Security

Transport Layer Security zorgt voor versleuteling van de communicatie tussen twee partijen. De ‘mail’ processor verstuurt een e-mail en versleutelt deze direct. Zo is de email die naar de afdeling gaat of de bevestiging naar de invuller direct veilig.

10. WCAG webrichtlijnen

TriplEforms 4.3 voldoet aan de nieuwste WCAG-richtlijnen. De website van TriplEforms is conform de webrichtlijnen gebouwd en is eenvoudig optimaal toegankelijk te maken voor mensen met functiebeperkingen, waaronder visueel gehandicapten. Kijk hier voor meer info over de WCAG richtlijnen.

Tot slot

TriplEforms is een moderne applicatie die over de nieuwste features op het gebied van digitaliseren beschikt. Ben je binnen je organisatie bezig met het digitaliseren van processen en wil je van papieren formulieren af? Dan is TriplEforms iets voor je. Kijk snel hoe we je op weg kunnen helpen.