3 februari 2021

3 redenen om de hosting van jouw applicatie uit te besteden

De overheid wil zich steeds meer concentreren op inhoudelijke verbetering van haar diensten. Dit betekent dat andere zaken, zoals technisch beheer, het liefst worden uitbesteed. Door deze toenemende vraag biedt Kodision vanaf nu een Shared Hosting dienst aan voor alle TriplEforms gebruikers. In deze blog geven wij jou de drie belangrijkste redenen om de hosting uit te besteden.
Digitale overheid

Technologische ontwikkelingen blijven elkaar opvolgen in een razend tempo. De eisen op IT-gebied worden steeds hoger, denk maar eens aan beveiliging van de gegevens. Je wilt natuurlijk niet verantwoordelijk zijn voor een datalek. Daarnaast neemt ook de complexiteit van IT-vraagstukken toe. De trend van de laatste jaren is dat de overheid zich meer en meer concentreert op de inhoudelijke verbetering van de dienstverlening en dat men alle andere, meer specialistische zaken zoals hosting, het liefst uitbesteed.

Ook bij Kodision is deze trend zichtbaar. Steeds meer klanten willen graag af van de situatie dat ze digitale formulierentool TriplEforms lokaal zelf in beheer hebben (On Premise) en vragen ons om dit voor hen te regelen. Mits wordt voldaan aan bepaalde eisen én tegen een scherpe prijs. Hoe fijn is het als je weet dat het technisch beheer en applicatiebeheer in uitstekende handen is? Lees hieronder de drie belangrijkste redenen om hosting uit te besteden.

1. Wet- en regelgeving steeds strenger 

De wet- en regelgeving rondom informatiebeveiliging is steeds strenger geworden. Denk bijvoorbeeld aan de BIO (Baseline Informatiebeveiliging Overheid). De BIO is sinds 2020 het geldende normenkader voor de gehele Nederlandse overheid en is verplicht voor alle overheidslagen. De Overheid zelf stelt ook steeds hogere eisen, maar om daar aan te kunnen voldoen, is specialistische kennis van belang. De mensen met deze kennis in huis zijn schaars en daardoor ook kostbaar.

2. Dienstverlening op #1

Burgers stellen ook steeds meer eisen aan de lokale- en Rijksoverheid. Ze willen net zo prettig en snel geholpen als dat ze gewend zijn bij Bol.com of Coolblue. Dat kan gerealiseerd worden als de overheid de hosting van de software zoals TriplEforms over laat aan specialisten. Zij kunnen zich dan meer focussen op de dienstverlening aan haar inwoners en burgers.

3. Investeringen beperken 

Als je zelf je TriplEforms applicatie beheert, dan vereist dit specifieke kennis en kunde, zoals;

  • Het actueel houden van de omgevingen
  • Het installeren van nieuwe builds en beveiligingspatches
  • Permanent onderhoud aan bijvoorbeeld software voor beveiliging en (print en mail) servers
  • Het tijdig vervangen van hardware
  • Up-to-date houden van koppelingen
  • DigiD- en andere audits

Dit vereist niet alleen heel specifieke kennis op het gebied van applicatiebeheer, maar je moet voor dit alles permanent substantiële investeringen doen om het beheer goed te kunnen uitvoeren. 

Hosting bij Kodision

Voor alle TriplEforms klanten biedt Kodision een Shared Hosting Service. Het hostingpakket bestaat uit technisch beheer, applicatiebeheer en support. TriplEforms is hierbij veilig en altijd beschikbaar bij onze gecertificeerde hostingpartner die voldoet aan alle eisen voor gegevensveiligheid en stabiliteit.  Hiermee wordt jouw organisatie compleet ontzorgd! Maak je gebruik van TriplEforms en ben je geïnteresseerd in de hostingdienst van Kodision? Geef hier jouw interesse in hosting aan. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Kodision is nu Atabix. Onze website verhuist binnenkort naar atabix.nl