17 augustus 2020

5 redenen om te migreren naar KIM Zaaksysteem 4.0

Het is zo ver: de nieuwe release van KIM 4.0 staat voor de deur. Met de nieuwe functionaliteiten kun je jouw werkprocessen nog beter, goedkoper en slimmer inrichten. In deze blog geven we je 5 redenen om te migreren naar de nieuwste versie van KIM.
Digitale overheid

Met KIM zaaksysteem zijn papieren dossiers en excel-bestanden verleden tijd. KIM bewaakt de doorlooptijd en waarschuwt wanneer een zaak over de maximale behandeltermijn gaat. Daarnaast biedt KIM de mogelijkheid om je processen inzichtelijk te maken. In onze eerdere blog blikten we al vooruit naar de globale roadmap van KIM dit jaar. Nu zijn de ontwikkelingen in volle gang en zijn de nieuwe functionaliteiten per september beschikbaar. Lees nu 5 redenen waarom jij wilt migreren naar KIM 4.0.

1. Uitgebreide zoekfunctionaliteit

Zoeken in KIM wordt nog makkelijker. De zoekmogelijkheden worden namelijk verrijkt met de kracht van ElasticSearch. ElasticSearch is gericht op het verzamelen, zoeken en ontsluiten van grote hoeveelheden data. Het is één van de meest gebruikte zoek-engines ter wereld. Grote organisaties als Netflix en Uber maken al gebruik van deze technologie. En nu kan je dit dus ook gebruiken om heel snel te zoeken in zaken en documenten. Daarbij is het door Full Text Search mogelijk om te zoeken in documenten die bij een zaak horen, dus niet alleen in de zaak zelf.

Voorheen was het alleen mogelijk om te zoeken met de beschikbare filters in KIM. Nu is er een vrij tekstveld beschikbaar in het filter van de zaken, zoals je kent van Google. Door een woord in te vullen wordt er een zoekopdracht gedaan en worden razendsnel de bijbehorende resultaten getoond in je scherm.

2. Moderne look & feel

Ook de look & feel van KIM is gemoderniseerd. Denk hierbij aan nieuwe kleuren en iconen om de omgeving nog gebruiksvriendelijker te maken. Daarnaast is het menu rechtsboven beter leesbaar gemaakt. Wil je KIM personaliseren met andere kleuren en een logo van jouw organisatie? Dat kan! Neem hier contact op en geef jouw wensen aan. Onze consultants maken graag een offerte op maat.

3. Toetsenbord toegankelijk

Bij Kodision vinden we het belangrijk dat iedereen gebruik kan maken van onze oplossingen. Daarom is KIM 4.0 digitaal toegankelijker gemaakt volgens de WCAG-richtlijnen. Alle onderdelen die een behandelaar gebruikt (zaken en werkvoorraad) zijn volledig toetsenbord toegankelijk. Dit betekent dat je enkel een toetsenbord nodig hebt om gebruik te maken van KIM. Met de tab, spatiebalk, enter en de pijltjes toetsen navigeer je met gemak door KIM en voer je de gewenste acties zonder moeite uit.

4. Screenreader toegankelijk

Het tweede punt waarop KIM digitaal toegankelijker is gemaakt, is de voorleesfunctionaliteit. Alle onderdelen van de behandelaar (zaken en werkvoorraad) worden nu volledig ondersteunt bij voorleesbrowsers. Hierdoor kunnen ook mensen met een visuele beperking gebruik maken van KIM.

5. Uitgebreide filter- en sorteermogelijkheden correspondentie

Tot slot biedt KIM 4.0 nieuwe mogelijkheden om in de correspondentie van een zaak te filteren en te sorteren. Zeker bij zaken met veel documenten was het niet snel kunnen filteren in dit tabblad een gemis. Aangezien er bij onze klanten behoefte was aan uitgebreidere mogelijkheden, zijn er nieuwe opties toegevoegd. Zo is het vanaf nu mogelijk om bijvoorbeeld te zoeken op:

  • Naam
  • Datum
  • Extensie

What’s coming next

En dat is nog niet alles. Ondertussen wordt er hard gewerkt om nog meer functionaliteiten toe te voegen. Zo is het straks mogelijk om per zaaktype in te stellen welk bewaartermijn gevolgd moet worden en kun je zowel automatisch als handmatig zaken verwijderen.

Ja, ik wil KIM 4.0!

Overtuigd van de toegevoegde waarde van KIM 4.0? Neem via onderstaand formulier contact op en wij plannen graag een afspraak met je in om de mogelijkheden te bespreken.

Geschreven door:

Daniël Rutten