29 april 2021

Als stagiair bij Kodision blijf je continu doorleren

Bij Kodision verbluffen we elkaar regelmatig met nieuwe inzichten en resultaten. En hoe kan deze kernwaarde nu nóg beter aangevuld worden dan door de frisse blik van stagiaires. Binnen Kodision hebben we ieder half jaar een aantal stagiaires waaraan we graag onze kennis doordragen. En zelf leren wij door hun frisse blik ook bij! Wij vroegen drie stagiaires wat hun stage bij Kodision voor hen betekent en wat zij hebben geleerd: HR stagiaire Daniek, R&D stagiair Kevin en Marketing Communicatie stagiaire Carly.
Werken bij Kodision

Gewoon doen!

“Bij Kodision kun je zelf voor een leuke stage zorgen! Alle handvatten liggen hier namelijk binnen handbereik.” Daniek studeert Human Resource Development aan het Saxion in Deventer en zit in het tweede jaar. Binnen Kodision is ze als stagiair werkzaam op de HR afdeling en krijgt ze hier veel vrijheid. Daniek woont op en boerderij, dit lijdt door het thuiswerken soms tot leuke gespreksonderwerpen. Met het geluid van de kalfjes op de achtergrond voert ze gesprekken met verschillende werknemers binnen Kodision.
“Bij Kodision heeft het echt nut om je eigen mening en bevindingen aan te geven. Je bent een echte (wat jongere) medewerker.”

Het leuke aan haar stage vindt ze dat het elke dag anders is. Ze is veel met medewerkers in gesprek waardoor verschillende onderwerpen aanbod komen. Ze krijgt het vertrouwen vanuit de organisatie werkzaamheden zelfstandig op te pakken en er is altijd ruimte voor eigen inbreng. Volgens Daniek zijn dit dé eigenschappen die een Kodisiaan moet hebben: “sociaal, lekker kletsen en gewoon doen!”

Agile Scrum

“Eigenlijk heeft het Kanban bord voor mij altijd de voorkeur gehad, maar deze stage heeft mij de voordelen van de Agile Scrum methode zeker in laten zien.” Kevin is een laatstejaars HBO-ICT student aan de HAN in Nijmegen en werkt voor 20 weken als stagiair bij Kodision voor zijn afstudeeropdracht bij Kodision. Hij werkt mee aan een onderzoek naar een online formulieren Editor waarmee je gegevens dynamisch kan tonen. Elke ochtend begint Kevin zijn dag met de zogenaamde ‘Daily Standup’. “Ik start mijn dag altijd met een kopje koffie. Vervolgens start de Daily Standup waarin ons team elkaar op de hoogte brengt van de status van ons werk. Daarna ga ik verder met mijn onderzoek of ben ik zoals nu bezig met ‘het bouwen’!” Hij geeft aan als stagiair de vrijheid te krijgen zelfstandig te werk te gaan maar heeft ook nauw contact met zijn begeleider. Hij krijgt de ruimte om vragen te stellen wanneer hij deze heeft. Hier zijn naast de Daily Standups genoeg momenten voor! 

 “Na sprints van twee weken lever ik wat op. Van tevoren onderbouw ik goed waarom ik bepaalde keuzes heb gemaakt. Hierdoor ben je veel bewuster bezig met wat je doet. De Scrum methode zorgt hierdoor voor meer houvast, terwijl je bij bijvoorbeeld een Kanban bord alsmaar door gaat.” Kevin vertelt enthousiast dat zijn mening over de Agile Scrum methode positief is verschoven door zijn stage bij Kodision. Hij heeft tijdens zijn tijd als stagiair bij Kodision, op de interessante technische zaken als ICT’er na, dus een hoop geleerd op het gebied van projectmanagement.  

“We durven te kiezen”

“Voor ik bij Kodision solliciteerde voor een stageplek sprong voor mij één van de kernwaarden ‘we durven te kiezen’ eruit. Deze kernwaarde klonk als een leuke en leerzame uitdaging! Ik ben van mening dat je soms gewoon iets moet durven om er vervolgens van te kunnen leren.” Carly loopt haar stage als Marketing Communicatie medewerkster in het Marketing & Sales Team bij Kodision. Ze zit in het derde jaar van de opleiding Communication Multimedia Design aan de HAN in Arnhem. “Binnen mijn werkzaamheden herken ik de genoemde kernwaarde doordat ik vrij word gelaten in mijn werkzaamheden. Ik mag zelf keuzes maken en mijn creatieve ideeën inzetten. Dit wil zeker niet zeggen dat ik er alleen voor sta hoor! Wanneer ik vragen heb is hier zeker de ruimte voor en is de nodige hulp binnen handbereik.“

“Wat ik voornamelijk heb geleerd tijdens mijn stage is dat je van fouten maken juist het meeste leert en niet alles bij voorhand al ‘perfect’ hoeft te zijn. Daar is tenslotte je stage voor.” Dit vindt Carly dan ook het leukste aan haar stage, het constant uitdagen van jezelf maar daar toch een balans in zien te vinden. Werkzaamheden die Carly bijvoorbeeld doet tijdens haar stage zijn de contentkalender bijhouden en vullen, blogs schrijven en campagnes bedenken. “Het interessante is dat je door de samenwerking met collega’s ook veel leert over hun aanpak en kennis.”

Wil jij ook een stage waarbij je continu doorleert? Of het nu op het gebied van projectmanagement is, inhoudelijke of technische zaken, of op sociaal of persoonlijk vlak. Kodision is een betrokken organisatie waar je als stagiair de ruimte krijgt om op jouw manier continu door te leren. Lijkt dit je wel wat? Solliciteer dan nu op één van de openstaande vacatures en wie weet tot snel!

Lees onze blogs

Blijf op de hoogte van de mogelijkheden en ontwikkelingen in de markt.


Kodision is nu Atabix. Onze website verhuist binnenkort naar atabix.nl