16 februari 2022

De eerste ervaringen als young professional

Kennis is key; die spreuk ken je wel van ons ondertussen! En hoe kun je bestaande kennis beter inzetten dan door het te delen met young professionals? Jorn (stagiair HR) en Mericia (stagiaire Marketing & Communicatie) liepen afgelopen halfjaar stage bij Kodision. Benieuwd naar hun ervaringen? Zij vertellen het je hieronder met eigen woorden.
Werken bij Kodision

Jorn Weijs – Stage HR – 25 jaar

Hoi, mijn naam is Jorn en op dit moment volg ik de opleiding Human Resource Management aan de HAN in Nijmegen. Ik zit op dit moment in het derde leerjaar, en dat betekent dat ik tien maanden stage mag lopen.

Tijdens het zoeken van een stage kwam ik Kodision tegen op het stageportaal van de HAN. Kodision sprak mij direct aan omdat één van de kernwaarden erg in lijn is met wat ik belangrijk vind, namelijk: we veranderen de wereld. Daar wilde ik natuurlijk graag aan bijdragen, en daarom besloot ik om te solliciteren. Tijdens het kennismakingsgesprek met Leonore en Lisa was er direct een klik. Kort daarna kreeg ik het leuke nieuws dat ik bij Kodision mocht beginnen!

Op 1 september 2021 ben ik begonnen bij Kodision op de HRM-afdeling. Samen met mijn stagebegeleider zorg ik voor het reilen en zeilen van de HRM-afdeling. Daarnaast werk ik samen met Lisa (Academy Coördinator) aan de doorontwikkeling van de Academy. Dit doe ik met enorm veel plezier. Ik haal erg veel voldoening uit het helpen en ondersteunen van medewerkers met zeer uiteenlopende vraagstukken, maar ook met het stap voor stap verbeteren van processen. Tijdens mijn stage ben ik er ook achter gekomen dat ik recruitment erg interessant vind. Dit had ik tijdens de eerste twee jaar van mijn opleiding eigenlijk niet verwacht. 😉

In het begin moest ik erg wennen aan alle vrijheid die ik vanaf dag 1 al bij Kodision kreeg. De vrijheid samen met de verantwoordelijkheid zorgt ervoor dat ik iedere dag weer nieuwe dingen leer en dat ik kan groeien als persoon, maar ook als toekomstig HR-professional. Bij Kodision word je echt gezien als een volwaardig medewerker en dat zorgde voor een erg warm welkom.

Binnen dit leuke software bedrijf mag je overal wat van ”proeven”. Dit zorgt ervoor dat je jezelf op veel vlakken kunt ontwikkelen. Hier leer je echt wat je leuk vindt aan het HRM-vak en wat je misschien wat minder ligt. Als je de kansen pakt die voorhanden liggen dan kun je hier heel veel leren!

Gelukkig duurt mijn stage tien maanden en dat betekent dat ik nog zeker vijf maanden met plezier bij Kodision mee mag werken!

Mericia Monkau Stage Marketing & Communicatie – 22 jaar

Hi, ik ben Mericia Monkau. Ik zit in het 3e jaar van mijn studie genaamd Communication & Multimedia Design. Het is een hele mondvol, maar ik kort het ook wel af als CMD. Net als Jorn studeer ik aan de HAN, maar dan in Arnhem. Mijn studie staat in het teken van content design en voor 20 weken mocht ik meedraaien in het Marketing & Communicatie (MarCom) team. Het was als derdejaars student hoog tijd om te zoeken naar een stageplek. Na veel mailen en bellen naar verschillende werkplekken kwam ik uit bij Kodision.

Ik was benieuwd naar hoe ik met design binnen content marketing om kon gaan en wat er verder bij kwam kijken. Op deze manier kon ik mij uitdagen op design gebied. Naast mijn standaard stagewerkzaamheden onderzocht ik bijvoorbeeld wat voor strategie ik nodig had om content zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de betrokken doelgroepen. Zo kon ik content strategisch inzetten. Ik maakte mijn stage tot mijn eigen.

Er was veel vrijheid binnen mijn werkdag. Dit voelde eerst een tikje vreemd, maar ik leerde hierdoor ook veel zelfstandiger te worden. Ik sprong zo in het diepe. Het gaf mij ook een sterker gevoel van zelfvertrouwen. Het is een bevestiging op mijn functioneren dat ik mijn taken zelf kan voltooien.

Maar natuurlijk stond ik er niet alleen voor! Samen met mijn stagebegeleidster Rhodée plande ik in om mijn taken te bespreken en feedback te verkrijgen (gezellige kletsmomentjes horen hier ook bij). Ook was er veel flexibiliteit in hoe ik mijn uren kon verdelen binnen de werkdag. Ik kon hier zelf over beschikken zolang ik om 09:00 aanwezig was bij de daily stand up of nog beter gezegd Huddle (ook hier zijn gezellige kletsmomentjes).

Als ik terug kijk naar mijn stage heb ik door middel van vallen en opstaan veel geleerd. En dat mag ook zeker. Zo leerde ik het best. Vooral over mijzelf als professional en mijn competenties leerde ik meer. Ik heb voornamelijk geleerd om meer te experimenteren door te doen in plaats van ergens té veel over na te denken. Zo kom ik tot sterkere ideeën als content designer. Ik kijk positief terug op mijn stage bij Kodision!

Ook eerste ervaringen opdoen als young professional?

Jorn en Mericia hebben goede eerste ervaringen in het werkveld opgedaan. Dit was ontzettend leerzaam voor hun professionele carrière na hun studie, maar ook op persoonlijk vlak hebben ze zichzelf van een andere kant mogen ontdekken. Ben jij op zoek naar een stage (of baan) bij een werkgever die je de vrijheid en begeleiding biedt om je op beide aspecten verder te ontwikkelen? Aarzel dan niet langer en solliciteer!