14 juni 2021

De perfecte combinatie van softwareoplossingen

Ondertussen heb je vast weleens gelezen of gehoord over onze digitale formulierentool TriplEforms, ons zaaksysteem KIM of ons klantportaal de MijnOmgeving. Los zijn deze goed te gebruiken, maar samen zijn ze nóg beter. Want wat zijn de voordelen van het combineren van deze drie software oplossingen? Je leest het in de blog!
Low-code Over Kodision Zaaksysteem

TriplEforms, KIM óf MijnOmgeving

Voordat je verder leest over de combinatie voordelen van de drie oplossingen, is het natuurlijk handig om te weten wat deze oplossingen precies inhouden. Ze zijn losstaand namelijk ook uitstekend te gebruiken.

TriplEforms

TriplEforms is een digitale formulierentool met vele functionaliteiten. Denk aan alle koppelmogelijkheden, optimale beveiliging, shared hosting en de Vault. Daarnaast voldoet onze formulierengenerator aan de laatste WCAG eisen. TriplEforms is een formuliereneditor of formulierengenerator; door koppelingen met andere (zaak)systemen kun je een compleet proces vormgeven en automatiseren.

KIM

KIM is een gebruiksvriendelijk zaaksysteem waarvoor geen programmeerkennis nodig is. Daarnaast heb je veel koppelmogelijkheden, zowel voor standaardmodules als voor uitgebreide integraties. Het biedt je via de rapportages inzicht in trends rondom jouw zaken.

MijnOmgeving

MIjnOmgeving is een centrale plek waar de ondernemer of burger alle formulieren kan managen en de status van aanvragen of meldingen in kan zien. Zij loggen eenmalig in op een beveiligd portaal en al bekende gegevens worden door pre-fill automatisch ingevuld. Vervolgens kan de klant gegevens inzien uit verschillende bronnen met het soort melding, bijlagen, melddatum en status erbij weergegeven. Waar eerder alleen intern personeel de statussen van zaken kon inzien, kan de klant dat nu ook zelf. Dat is nogeens self service!

TriplEforms en KIM

Als je ervoor kiest om TriplEforms te koppelen met zaaksysteem KIM, kies je ervoor om je interne digitale dienstverlening te verbeteren. Je hebt direct inzicht in de binnengekomen zaken via het TriplEforms formulier. In het zaaksysteem kun je deze zaken vervolgens snel en eenvoudig afhandelen.

TriplEforms en MijnOmgeving

Als je kiest voor een combinatie van TriplEforms en klantportaal zoals de MijnOmgeving, kies je ervoor om je externe digitale dienstverlening te verbeteren. Een koppeling tussen TriplEforms en MijnOmgeving heeft verschillende voordelen. Zo worden formulieren bijvoorbeeld automatisch tussentijds opgeslagen bij het invullen, je kunt klanten na afronding van het formulier op de hoogte houden van hun aanvraag of melding, en je kunt achteraf nog gerelateerde zaken zoals een extra bijlage toevoegen aan de aanvraag/melding.

TriplEforms, KIM én MijnOmgeving: een betere digitale dienstverlening, intern en extern

De bovengenoemde opties zijn dus allemaal vrij goede opties. Het optimale plaatje behaal je met de combinatie van TriplEforms, KIM en MijnOmgeving. Dit laten we graag zien aan de hand van een voorbeeldproces.

Voorbeeldproces

Het begint allemaal met het creëren van het digitale formulier in TriplEforms. Daarbij worden processen uit de organisatie vormgegeven in het formulier. Vervolgens dient de burger of het bedrijf het formulier met de aanvraag in. De zaak wordt dan aangemaakt in het zaaksysteem (KIM). In het zaaksysteem regel je vervolgens de toewijzing van de zaak, de verwerking ervan en de uitkomst. Na afhandeling is er (vaak via de mail) nog een stukje communicatie naar de burger of het bedrijf. De MijnOmgeving overkoepelt veel van deze processen; een burger/bedrijf krijgt via dit self-service klantportaal real time inzicht in de status van zijn aanvragen, en kan er zelfs nog een nieuwe aanvraag indienen.

Het grootste voordeel van de combinatie van de drie producten is misschien nog wel dat je dan maar één partij hebt die zowel je front- én backoffice inregelt: Kodision. Je hoeft niet meer tussen verschillende softwareleveranciers af te stemmen; wij ondersteunen je bij alles. Hoe eenvoudig wil je het hebben?

Interesse?

Je kunt onze producten dus losstaand of in combinatie gebruiken. Het ligt maar net aan jouw behoefte. Wil jij ontdekken wat jouw behoefte is, of je nieuwsgierigheid bevestigen? Vraag een demo aan! Onze experts laten je graag alle ins & outs van onze producten zien.

Kodision is nu Atabix. Onze website verhuist binnenkort naar atabix.nl