26 maart 2021

Een overstap naar TriplEforms: hoe ondersteunen wij je?

Het kan voorkomen dat je als organisatie toe bent aan een volgende stap op het gebied van digitale dienstverlening, omdat je huidige digitale formulieren oplossing niet meer genoeg klantvriendelijkheid of functionaliteiten biedt. Zo kan TriplEforms een oplossing voor jouw organisatie zijn. Onze medewerkers proberen je in het proces van overstappen zo goed mogelijk te ondersteunen. Van de eerste afspraak tot de laatste implementatie in je organisatie, wij helpen je er graag bij. Maar hoe pakken we dit aan?
Digitale overheid Low-code

1. De overeenkomst

Onze sales afdeling belt jou als mogelijk geïnteresseerde overheidsklant om te praten over jouw situatie. Zo kunnen wij aftasten of TriplEforms jou inderdaad kan bieden wat je zoekt. Als dit het geval is, bieden we je een gratis demo op maat aan. Tijdens deze demo doen we er alles aan om het zo passend mogelijk te maken voor de situatie van jouw organisatie, zodat je echt kunt ervaren hoe het eruit ziet als je het zelf gaan gebruiken. Als je na deze demo nog steeds geïnteresseerd bent, kunnen we samen een plan van aanpak opstellen.

2. Het onderzoek en advies

Wanneer de overeenkomst is opgesteld, gaan onze IT-consultant bij jouw organisatie aan de slag. Ze kijken eerst hoe de organisatie momenteel hun zaken regelt: hebben jullie al digitale formulieren, of doen jullie bijvoorbeeld alles aan de hand van pdf’jes? Daarna bekijken de IT-consultants waar je de formulieren online wil zetten.

Vervolgens stellen de consultants de huisstijl van de formulieren vast, aangepast aan de huidige huisstijl van jouw organisatie. Hierbij houden we ook rekening met de WCAG en geven we je advies op dit vlak. Zo kijken we bijvoorbeeld of de huidige kleuren van de huisstijl genoeg contrast hebben of niet.

3. De ontwikkeling van de formulieren

Bij het proces van de implementatie houden we de OTAP-ontwikkelstraat aan: Ontwikkelen, Testen, Acceptatie, Productie. De ontwikkelfase kan verschillen per proces. Soms leveren klanten functionele ontwerpen aan met wensen en eisen eromheen, aan de hand waarvan onze ontwikkelaars kunnen gaan bouwen. Hierbij gebruiken we vaak herbruikbare blokken voor bijvoorbeeld de inleiding, de NAW en de afsluiting van het formulier. Dit is een efficiënte en tijdbesparende manier van werken. Andere keren levert de klant zelf geen ontwerp. In zo’n geval bouwen wij hun huidige formulier als het ware na, maar dan natuurlijk met de verbeteringen van TriplEforms erin.

Tijdens de ontwikkelfase werkt ons team met een scrum-methodiek. Dit houdt in dat je het proces naar het einddoel indeelt in verschillende periodes van een paar weken. Na elke periode vragen we feedback aan jou als klant, zodat we wendbaar zijn en we ons product kunnen blijven aanpassen naar jouw wens. Als het product klaar is, leveren we dit samen met jou op, of geven we een duidelijke instructie om dit zelf op te leveren. Het kan zijn dat je jouw omgeving graag wil laten hosten in plaats van dit zelf te doen. Het onderhoud van de omgeving gaat dan een stuk soepeler voor je. Hierin kunnen wij jou ook voorzien.

4. Onze aanpak

Onze consultants streven ernaar om zich tijdens het hele proces goed in te leven in de situatie van jou en jouw organisatie en proberen mee te denken met je. Wat kun jij verbeteren vergeleken met voorheen, waar kan TriplEforms jou extra mee helpen? De slimme digitale formulieren oplossing TriplEforms heeft biedt een groot scala aan mogelijkheden. Ben je hier benieuwd naar? Download dan de Whitepaper op onze website. Wie weet is een overstap naar TriplEforms wel een goede keus voor jou.

Kodision is nu Atabix. Onze website verhuist binnenkort naar atabix.nl