26 mei 2023

GovTechDay: Hoe IMG zich ontwikkelde tot een GovTech succesverhaal

Op 9 juni is Atabix aanwezig bij GovTechDay, een event waar belangrijke spelers van GovTech samenkomen. Voor Atabix is dit een uitgelezen kans om de overheid te informeren over onze samenwerking met Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG). Als de overheid wil digitaliseren en moderniseren, dan moeten overheid, markt en start-ups samenwerken. Wil jij weten hoe je jouw organisatie wendbaar en innovatief maakt in een markt die razendsnel veranderd? Neem nu de eerste stap en kom 9 juni naar GovTechDay!
Digitale overheid

Wat is GovTechDay?

Op GovTechDay komen technische professionals, bedrijven en kennisinstellingen bij elkaar. Met als doel hun kennis en belangrijkste ontwikkelingen rondom GovTech te delen. GovTech zijn technologieën die speciaal zijn ontwikkeld voor de overheid. Het wordt gebruikt om maatschappelijk-technische vraagstukken van de burger en de samenleving op te lossen.

Wat kan je verwachten?

De intreerede wordt gegeven door Nitesh Bharosa, hoogleraar GovTech aan de TU Delft. Hij zal ingaan op de opkomst van GovTech. Daarbij zal hij voorbeelden noemen van de Bag (zoals het burgervolgsysteem van China), de Ugly (zoals de toeslagenaffaire) en hij belicht de zoektocht naar de Good. Op 15 mei waren er al 345 aanmeldingen en zo begon het evenement goed vorm te krijgen. Met 18 break-outsessies belooft het voor iedereen een informatieve dag te worden.

IMG: een schokkend goede samenwerking

Met wie moet je samenwerken, hoe ga je beginnen, voldoet de software aan de recente wetgeving?

Dit zijn slechts een paar vragen waar een complex vraagstuk mee begint. Atabix ging in 2018 de samenwerking aan met IMG. Het doel: alle schades als gevolg van de aardbeving inventariseren en beoordelen. Binnen 3 maanden konden de eerste schades worden opgenomen; ondertussen is er al ruim 1,6 miljard aan schadevergoedingen toegekend. Dit is slechts een van de vele succesverhalen van GovTech waar je helaas weinig over hoort.

Een bron aan kennis

De wereld digitaliseert en de overheid kan daar niet bij achterblijven. Tijdens GovTechDay delen meer dan 20 sprekers hun kennis door middel van informatieve sessies en presentaties. Gebruikers van GovTech vertellen over hun casus, struikelblokken en delen hun ervaringen over GovTech. Aan de hand van boeiende succesverhalen, hoor je hoe overheidsorganisaties hun uitdagingen aanpakten en overwonnen.

Word jouw organisatie het volgende succesverhaal van GovTech?

Bezoek ons 9 juni bij TU Delft, waar we je graag verwelkomen om meer te weten te komen over GovTech. Wij laten graag zien hoe jouw organisatie het volgende succesverhaal van GovTech wordt! Mocht je specifieke vragen hebben of een persoonlijke afspraak willen maken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via 026 365 356 0 of plan eenvoudig een adviesgesprek in.

Kodision is nu Atabix. Onze website verhuist binnenkort naar atabix.nl