14 december 2020

Het belang van goed werkgeverschap

Het jaar 2020 loopt bijna ten einde. Het was, zeker niet alleen voor Kodision, een bijzonder jaar. Van werken op kantoor, gingen we naar thuiswerken. Hierdoor werd goed werkgeverschap nog belangrijker: want hoe houd je medewerkers betrokken bij je organisatie? In deze blog interviewden we Leonore van HR over het belang van goed werkgeverschap en hoe je dit kan waarborgen.
Over Kodision

Wat betekent goed werkgeverschap voor Kodision?

“Voor Kodision betekent goed werkgeverschap dat iedere Kodisiaan elke dag weer met veel zin en plezier aan de slag gaat. Er zijn voor ons 4 pijlers voor goed werkgeverschap:

  1. Persoonlijke aandacht
  2. Vertrouwen
  3. Vriendschap
  4. Werkgeluk

Alles wat we doen moet bijdragen aan minstens één van deze pijlers. In tijden van corona is dat wel een uitdaging, want elkaar fysiek ontmoeten zit er niet in. Daarom proberen we in deze tijden extra creatief te zijn door bijvoorbeeld een persoonlijke kaart te versturen of wat extra’s te bieden in de vorm van een giftcard of cadeau.”

Hoe borg je goed werkgeverschap?

“Je kunt natuurlijk wel zeggen dat je een goede werkgever bent, maar uiteindelijk bepalen jouw werknemers dat. De mening en ervaringen van onze Kodisianen zijn hetgeen wat er echt toe doet. Daarom doen we twee keer per jaar een medewerkerstevredenheidsonderzoek. Op basis van de resultaten weten we welke pijlers we nog moeten bijschaven. Toch was er behoefte aan meer: namelijk het Great Place To Work certificaat.”

Wat is een Great Place to Work?

”GPTW is een organisatie die andere bedrijven helpt om een great place to work te worden. Dit doen ze door te onderzoeken, te inspireren, te verbinden en te adviseren. Aan de hand van een vaste methode en vragenlijst meten ze het vertrouwen binnen de organisatie: dit zien ze namelijk als fundament van organisatiesucces. Wanneer je organisatie hieraan voldoet, ontvang je het Great Place to Work certificaat.”

Waarom willen we het GPTW certificaat behalen?

“Wij willen goed voor onze medewerkers zorgen en we willen dat iedereen zich binnen Kodision fijn voelt. Ook vinden we het belangrijk dat onze collega’s trots zijn om bij ons te werken. Tot slot vinden we vertrouwen in Kodision, maar ook in elkaar heel belangrijk. Al deze elementen komen terug in het GPTW certificaat. Het certificaat is een bewijs voor goed werkgeverschap. Dan weet je dat je als organisatie écht goed bezig bent. Het zorgt ervoor dat onze huidige medewerkers met veel plezier bij ons werken en het personeelsverloop vermindert. Daarnaast is het ook een visitekaartje voor potentiële collega’s die bij ons willen werken. Je zet jezelf als werkgever goed op de kaart en dat is iets waar wij als HR ook druk mee bezig zijn.”

Ook werken bij het leukste IT-bedrijf in Arnhem?

Wil jij zelf ervaren hoe het is om bij Kodision te werken? Bekijk dan onze openstaande vacatures!

Geschreven door:

Leonore Konecny

Ook werken bij het leukste IT-bedrijf van Arnhem?

Bekijk de vacatures