20 april 2021

IT-leverancier Kodision: de beste oplossingen voor overheden

Deze blog is vooral bedoeld voor IT-detacheerders en mantelpartijen die actief zijn voor de overheid. Dit omdat wij hetzelfde doel voor ogen hebben: de beste technologie-oplossingen en softwarepakketten bieden voor overheden. En hoe kan dat beter dan door de handen ineen te slaan?
Digitale overheid Over Kodision

Wij zijn Kodision. Al vanaf 1998 ontwikkelen wij kwalitatieve, veilige en gebruiksvriendelijke software voor overheden. Dit doen we vanuit onze kernwaarden. Bij de ontwikkeling nemen we vooral de kernwaarde ‘we doen en maken onvoorstelbaar mooie dingen’ als uitgangspunt. Dit doen we door onze kennis te delen en door transparantie in al onze communicatie. Hieronder leggen we uit waarom Kodision een goede keus is als je een IT-leverancier voor overheden zoekt.

Kwaliteit

Allereerst zorgt ons R&D-team ervoor dat onze software van de best mogelijke kwaliteit is. Hier zorgen zij voor door eenvoudige oplossingen te bieden voor complexe vraagstukken. Ook doen ze dit door koppelmogelijkheden te bieden en door aan de laatste WCAG-richtlijnen te voldoen. Daarnaast bieden wij niet alleen een digitale formulierentool (TriplEforms), maar ook een zaaksysteem (KIM) en een klantportaal (MijnOmgeving) voor de gedane aanvragen. Zo zorgen we voor een maximale langetermijnwaarde. Onze kwaliteit wordt mede aangetoond door onze ISO9001 certificering (Kwaliteit).

Informatiebeveiliging

De software en informatie binnen Kodision is optimaal beveiligd. Dit bewijst certificering ISO27001 (Informatiebeveiliging). Technologieën zoals eHerkenning (‘het digitaal paspoort voor ondernemers’) maken online inloggen veilig en makkelijk. Dit is vergelijkbaar met het DigiD voor burgers. Zo’n veilige oplossing voor inloggen is essentieel om je online identiteit te kunnen borgen. Daarnaast zorgen we ervoor dat er geen privacy gevoelige inhoud, zoals IP-adres, wordt opgeslagen in data die we vastleggen. Verder betrekken we ons implementatieteam altijd bij een impactanalyse. Zij zijn de kwaliteitsbewaking die controleert of het product voldoet aan de beveiligingseisen. Ook is er in ons KIM zaaksysteem een AVG-beheer pagina waarmee een burger een overzicht kan aanvragen van alle informatie die over die persoon is vastgelegd. Als laatste pentesten we onze software regelmatig om datalekken te voorkomen, en we melden het volgens de geldende procedures als dit toch zou voorkomen.

Klantgerichtheid en betrokkenheid

Hier treedt het oude gezegde ‘de klant is koning’ in werking. Klanten, in dit geval overheden, moeten hun burgers zo goed mogelijk kunnen helpen. Daarom garanderen wij passende digitale oplossingen en gebruiksvriendelijkheid. Hoe? Door klantgerichtheid en betrokkenheid. Een goede relatie met de klant kan niet ontbreken als je de juiste digitale oplossingen wilt leveren. Daarom houden wij korte lijntjes en blijven we betrokken. Zo kunnen we de klant precies bieden wat hij of zij nodig heeft. Dit geldt natuurlijk ook voor jou in onze rol als IT-leverancier.

Maximale transparantie en heldere communicatie

Er wordt weleens gezegd ‘Communication is key’ en daar geloven wij bij Kodision heilig in. Transparantie karakteriseert ons. Bij al het contact, zowel intern als extern, zorgen we voor transparantie en duidelijke afspraken. Alles wat wij op dat moment weten, delen we graag. Het is natuurlijk noodzaak dat de laatste ontwikkelingen zo snel mogelijk en zo duidelijk mogelijk door worden gegeven aan onze klanten.

Kennis en kunde

Via de Kodision Academy zorgen we ervoor dat ons team de nodige kennis en kunde bezit om goede software te maken en deze te implementeren bij de klant. Deze kennis delen wij natuurlijk ook graag! Daarom geven wij ook advies en training op het gebied van MEBV, WCAG, low-code en no-code.

Op zoek naar een IT-leverancier? Dan ben je dus op de juiste plek! Neem een kijkje op onze website voor partners voor meer informatie of neem contact met ons op via onderstaand formulier.