6 oktober 2020

Kodision als stagebedrijf: dit is wat je kan verwachten

Terwijl onze huidige stagiairs pas een maand onderweg zijn, staan de stage vacatures voor de periode februari 2021 - juni 2021 alweer online. Ben je benieuwd hoe het is om bij Kodision stage te lopen? In dit interview vroegen we stagiairs Wander en Yeldem naar hun ervaringen.
Werken bij Kodision

Hi beiden, goed dat jullie er zijn! Kunnen jullie jezelf eerst kort voorstellen?

Wander: Ik ben Wander Groenewoud. Ik ben 18 jaar oud en ik loop stage op de marketing & communicatieafdeling. Zelf studeer ik Communicatie en Multimediadesign aan de HAN in Arnhem en zit alweer in mijn derde jaar.

Yeldem: Ik ben Yeldem, 21 jaar oud en ik woon in Arnhem. Lekker dichtbij stage dus! Ik studeer momenteel HRM aan de Hogeschool Utrecht en daarvoor mag ik nu tot januari stage lopen bij Kodision op de HR-afdeling.

Duidelijk. Hoe zijn jullie bij Kodision terechtgekomen?

Yeldem: Iemand uit mijn netwerk stuurde mij een vacature van Kodision en dit sprak mij direct aan. Ik was zo enthousiast dat ik direct gesolliciteerd heb.

Wander: Vanuit school hebben wij een Facebookgroep waar bedrijven vacatures in kunnen delen. Het meeste wat daarop gedeeld werd sprak mij niet aan, maar de vacature van Kodision wel! Het klonk als een gevarieerde stage waar ik veel kan leren over het werkveld.

En was het ook zo gevarieerd als je gedacht had?

Wander: Zeker! Ik mag aan veel verschillende opdrachten werken en wordt ook gezien als volwaardig medewerker. Dus niet als ‘die stagiair die de koffie haalt en verder een goedkope arbeidskracht is’.

Hoe was de onboarding vanuit Kodision?

Yeldem: Ik heb het als een fijne periode ervaren! Ik heb kennisgemaakt met mijn gezellige buddy en zij heeft mij alles duidelijk uitgelegd.

Wander: We hebben als stagiaires ook kennisgemaakt met het MT en veel medewerkers gesproken. Helaas niet iedereen, omdat veel collega’s vanuit huis werken in verband met het coronavirus. Zelf werk ik op dit moment ook veel thuis, dus dat maakt deze stageperiode natuurlijk wel anders.

Hoe ervaren jullie de begeleiding vanuit Kodision voor je schoolopdracht?

Wander: Vanuit de opleiding moeten we een verslag schrijven over onze persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast leveren we drie beroepsproducten op. Binnen het team wordt er goed met je meegedacht hoe je de beste resultaten kan behalen; zij willen natuurlijk ook dat jij je stage met een goed cijfer afrondt.

Yeldem: Dat geldt voor mij ook. Ik krijg ook voldoende ruimte om alles op te leveren voor school.

Als afsluiting: Zou je andere studenten aanraden om bij Kodision stage te lopen?

Yeldem: Jazeker! Ik ben van mening dat je veel kan leren bij Kodision. Er wordt goed met je meegedacht en je krijgt alle hulp die je nodig hebt. Daarnaast is het ook een gezellig bedrijf met leuke collega’s om mee samen te werken.

Wander: Daar ben ik het mee eens; je krijgt een duidelijk beeld van het werkveld waar je later veel aan gaat hebben. Een aanrader dus!

Wil jij ook stage lopen bij Kodision? Bekijk de stagevacatures via onderstaande link!

Kodision is nu Atabix. Onze website verhuist binnenkort naar atabix.nl