14 december 2018

Koppelen via de Common Ground standaarden

Vorige week was Kodision aanwezig bij een bijeenkomst georganiseerd door VNG Realisatie om de ontwikkelde API-standaarden te testen. Op een zolder in Utrecht zijn enkele tientallen developers en product owners bij elkaar gebracht. En met succes: Kodision was een van de eerste met een werkende koppeling via de Common Ground API!
Digitale overheid

API-standaarden

De huidige API-standaarden zijn ‘erkend ingewikkeld’, waarbij data heen en weer wordt gestuurd en niet wordt opgeslagen bij de bron. Terwijl volgens de principes van Common Ground gegevens bij de eigenaar opgeslagen moeten blijven. De nieuwe standaarden die door VNG Realisatie zijn ontwikkeld voldoen hier wel aan. Daarnaast zijn ze sneller en makkelijker in gebruik.

De uitdaging

De hoogste tijd dus om developers van diverse dienstverlenende organisaties aan een proef te onderwerpen: verbinding leggen via de nieuwe API-standaard. Twee dagen lang is er keihard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen.

Het resultaat

En met succes! Kodision was een van de eerste die in samenwerking met Enable U een melding konden inschieten via een van de Common Ground API’s. Er is binnen TriplEforms een processor ontwikkeld die in de formulieren gebruikt kan worden, zodat er zaken aangemaakt kunnen worden bij andere providers. Kortom: TriplEforms heeft succesvol kunnen aansluiten op de API-standaarden ZDS 2.0.

Het vervolg

De product owner van ZDS 2.0 verwacht dat er de komende maanden gezamenlijk verder ontwikkeld wordt, zodat het hopelijk ook echt geïmplementeerd kan worden. Kodision is er in elk geval klaar voor!

Wil jij aan kunnen sluiten met de nieuwe API-standaarden? Vraag informatie op over ons product TriplEforms.

Kodision is nu Atabix. Onze website verhuist binnenkort naar atabix.nl