21 augustus 2018

Nog 39 werkdagen om te voldoen aan de eIDAS-verordening

Ard van Winden, Senior Accountmanager: Biedt jouw organisatie dienstverlening aan via eHerkenning of DigID? Dan moet jouw organisatie voldoen aan de Europese eIDAS-verordening. Digitale dienstverlening moet bruikbaar worden gemaakt voor Europese gebruikers. Daar heb je nog precies 39 werkdagen de tijd voor. Want op 29 september 2018 gaat de Europese eIDAS-verordening in.
Digitale overheid

Wat is eIDAS ook alweer?

In een eerdere blog schreef ik al over eIDAS. Wat het is en wat het betekent voor jouw inwoners en bedrijven. eIDAS staat voor ‘Electronic Identification and Trust Services for electronic transactions in the Internal market’. Het betekent dat de digitale grenzen binnen de EU worden weggenomen. Als inwoner kun je zakendoen met buitenlandse overheden. Gewoon met je eigen ID. Gebruikers kunnen er zeker van zijn dat er een gemeenschappelijke grondslag is voor veilige elektronische interactie tussen inwoners, ondernemers en overheden.

Kwaliteit hoog in het vaandel?

Heb jij de kwaliteit van je digitale dienstverlening hoog in het vaandel staan? Vind je het belangrijk dat inwoners en bedrijven makkelijk digitaal zaken kunnen regelen? Dan is eIDAS voor jou, naast een verplichte stap ook een hele logische stap. Lees meer praktische informatie over eIDAS.

Ben je benieuwd naar de eerste praktijkverhalen rondom eIDAS van andere dienstverleners? Lees dan de update van de online handreiking eIDAS.

Hulp nodig de komende 39 dagen?

Wil jij met jouw organisatie op tijd klaar zijn voor de Europese eIDAS-verordening in gaat? En kun je daar wel wat hulp of advies bij gebruiken? Laat dan je gegevens achter in onderstaand formulier. Ik help je graag!