29 december 2020

Terugblik 2020: van niet normaal naar nieuw normaal

2021 staat voor de deur en dat betekent dat we het jaar 2020 achter ons laten. Het was niet zo maar een jaar: er veranderde veel door de komst van het coronavirus. Hoe heeft onze directeur Mario dit jaar beleefd en hoe kijkt hij naar het jaar wat komen gaat? Je leest het in deze blog.
Over Kodision

Niet normaal!

Als ik 2020 moet samenvatten kom ik steeds op de kreet ‘Niet normaal!’ uit. Deze kreet is dan in meerdere betekenissen te vatten. Ten eerste in de zin van bizar en verbijsterend: wat een wending bracht 2020 in ons leven en werken! In september 2019 hadden we een mooie aftrap in het Gelredome over de visie en strategie van Kodision voor de komende jaren. Een prachtige uitwerking van onze groeiambities en plannen. De woorden pandemie, corona en anderhalvemetersamenleving kwamen daar nog niet in voor.

Door middel van een verhaal werden we toen rondgeleid door het kantoor van de toekomst. Na afloop hadden we een gezellige borrel en heerlijk buffet: wij Kodisianen houden van gezellig samen zijn en lol maken. Niet wetend dat een paar maanden later de deur van ons huidige kantoor tijdelijk dichtging: Nederland ging intelligent op slot. Dinsdag 17 maart 2020 staat dan ook in mijn geheugen gegrift. Ik voelde mij net een kapitein die als laatste het schip verliet toen ik het lege pand verliet.

Thuiswerken

De tweede betekenis van ‘Niet normaal!’ is geweldig: het was niet normaal hoe snel en goed we doorgingen met werken. Door de dagelijkse discipline van Huddles / stand-ups binnen afdelingen tot het MT die direct digitaal doorgingen met hun taken. Op deze manier startten ook thuis voor iedereen de dag met collega’s. Het is geweldig dat de techniek er klaar voor was en dat we digitaal zonder problemen deze belangrijke structuur konden vasthouden.

Het is dan ook niet normaal hoe iedereen zich door deze periode sloeg en nog steeds slaat. We missen natuurlijk de informelere contacten die het werk leuker en beter maken. Maar wat een doorzettingsvermogen, professionaliteit, inzet en flexibiliteit laten we met elkaar zien. Dit heeft dan ook een aantal geweldige prestaties tot gevolg:

  • de lancering van het nieuwe no-code platform Kotuur;
  • een start met verdere groei en verbreding van onze dienstverlening;
  • en er zijn mooie nieuwe opdrachten gescoord.

Ik ben dan ook zeker trots op onze resultaten en dankbaar richting onze klanten: ‘Niet normaal!’ slaat daarin ook op hen. Dat klinkt vreemd maar zij schakelden ook om naar thuiswerken, lieten opdrachten doorlopen en hadden vertrouwen in onze consultants. Dit was niet vanzelfsprekend en daarom spreek ik ook mijn dank uit naar hen dat we het vertrouwen kregen en het werk mochten doen.

Nieuwe normaal

In 2021 zullen we langzaam het normale leven weer oppakken: het zal fijn zijn als we weer contact mogen hebben, bij klanten op bezoek kunnen en op kantoor mogen werken. Wel is de verwachting dat (deels) structureel thuiswerken een blijvertje zal zijn. Dit is natuurlijk in overleg met onze klanten, maar we hebben laten zien dat het uitermate efficiënt kan werken. We zullen ons hierin zeker niet laten hinderen door de omstandigheden.

We zijn sterker uit 2020 gekomen en staan goed in de startblokken voor het nieuwe jaar. Kotuur gaat het eerste stuk van de markt veroveren en we voorzien een stevige verdere groei en verbreding van onze dienstverlening. Ik kijk er naar uit om samen met onze klanten op een nieuwe, normale wijze er een succes van te maken.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kodision nieuws in 2021? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Geschreven door:

Mario de Bruin

Ook werken bij het leukste IT-bedrijf van Arnhem?

Bekijk de vacatures