16 september 2021

Terugblik Bridge to Bridge 2021: ‘active together’

Eindelijk! Na anderhalf jaar op afstand gewerkt te hebben, hadden onze Kodisianen weer een gezamenlijk evenement om naar uit te kijken. De afgelopen weken waren Leonore (HR), Kim (Office Management) en Rhodée (MarCom) druk in de weer om alles te organiseren rondom de Bridge to Bridge deelname van Kodision op 12 september. Een dag om weer even ‘active together’ te zijn (niet voor niets het thema). Wat spannende momenten in de organisatie zorgden er gelukkig niet voor dat het afgeblazen moest worden. Want wat was het een sportieve en gezellige dag! De organisatie neemt jullie mee in een terugblik, beleef jij het met ons mee?
Werken bij Kodision

Het begin van de organisatie: zal het wel door kunnen gaan..?

29 april om 11:00. De eerste meeting om te bespreken of en hoe we de Bridge to Bridge gaan organiseren. We deden in 2019 ook mee en dat beviel erg goed, dus we gaan er gewoon voor! De taken worden verdeeld, de collega’s geënthousiasmeerd. Hoopten we… Totdat we erachter kwamen dat maar 11 Kodisianen zich hadden ingeschreven op de aanmelddeadline, terwijl we hadden afgesproken dat we het door zouden laten gaan bij minimaal 15! Wat was er tijdens corona gebeurd met het typische groepsgevoel van de Kodisianen..? Gelukkig zijn er collega’s zoals Jeffrey; hij bezit zoveel groepsgevoel dat hij de rest gewoon meesleept. Een week later waren er 17 aanmeldingen, let’s go!

De dag is aangebroken: time to shine!

12 september om half twee kwamen we aan bij de Heeren van Aemstel in Arnhem, de standplaats die in 2019 zo goed beviel dat we niet over de keuze na hoefden te denken dit jaar. Nog even alles voorbereiden. Hebben de goodiebags allemaal een startnummer, T-shirt, energydrank, sports bar, veiligheidsspelden en consumptiebonnen? Ja? Dan is het tijd om ze uit te delen aan de langzaam binnenstromende collega’s, die hun hand voor hun ogen houden als ze aankomen. Zijn wij nou zulke zonnetjes? Oh nee, het is de flauwe Kodision humor die aangeeft dat ze nu al zin hebben om onze feloranje shirts aan te doen…

Ondertussen is het 14:53; bijna tijd om naar de start te lopen voor de Kodisianen met de ambitie om 10KM te rennen. Maar Joey is er nog steeds niet!? Zal hij wel op tijd komen? Ja, daar is hij! Snel een groepsfoto maken en gaan! De sfeer zit er onderweg al goed in; collega’s zijn zo te zien blij om elkaar weer in levende lijve te zien. Aangekomen bij de John Frostbrug mogen de niet-deelnemers helaas niet mee naar beneden om te start te filmen. Dan maar vanaf de brug. ‘Go jongens, jullie kunnen het!’

Eenmaal weer terug bij de Heeren van Aemstel is het meteen weer tijd om opnieuw naar de start te vertrekken, dit keer met de groep die de 5KM gaat rennen. Nadat we ook deze groep hebben uitgezwaaid, gaan wij op het gras zitten wachten halverwege het parcours. Ze kunnen dan vast wel gejoel en gejuich van vier vrouwen waarderen! En ja hoor, het heeft in ieder geval voor wat glimlachen rond de monden gezorgd.

Rond half vijf komen de sporters bezweet en voldaan één voor één weer omhoog op de brug. De ene wat minder blij met zijn of haar prestatie dan de ander. Maar wat hebben ze het allemaal goed gedaan! Sommigen hebben ons echt verbaasd, met onze Stef met 20:34 op de 5KM (4:07 min/km!) als topsporter van de dag. Wie had gedacht dat IT-ers ook nog eens zo konden sporten?


Stuk voor stuk hebben ze wel een soepje, een broodje en een bitterbal verdiend bij onze standplaats. Zelfs de organisatie heeft ruim 12.000 stappen gelopen vandaag. Ook wel wat waard, toch? Gezellig even uitpuffen en napraten met zijn allen. En… daarna door naar Bloopers om nog wat shotjes achterover te slaan. Wat is een geslaagde dag als je de volgende dag niet brak naar werk komt?

Een enorm geslaagde Bridge to Bridge: check!

Het was een dag voor in de fotoboeken. Een dag die we kunnen zien als lichtpuntje in de afgelopen ‘donkere maanden’. Een wie weet wel een dag die een vooruitblik vormt op de komende tijd. Wij zeggen in ieder geval: volgend jaar weer! Doe jij dan ook mee in het Kodisiaan-team?

Kodision is nu Atabix. Onze website verhuist binnenkort naar atabix.nl