18 december 2019

Terugblik op 2019, spannende zaken in 2020 en leiderschap

In mei 2019 begon Gerben aan zijn klus als directeur van Kodision. Nu 2020 voor de deur staat, stelde Kodisiaan Milou hem een aantal vragen over de afgelopen maanden en een vooruitblik naar komend jaar. Lees je mee?
Over Kodision

1. Je werkt hier nu 7 maanden. Wat is je in 2019 het meest opgevallen?

“In de eerste maanden van mijn werk hier heb ik heel veel klanten bezocht. Wat me het meest is opgevallen is hoe belangrijk het werk is dat we doen. En dan niet in de zin van dat we software leveren die vlekkeloos draait. Maar vooral vanuit het oogpunt van de bijdrage die onze software uiteindelijk levert aan mensen zoals jij en ik. Inwoners van ons land moeten nu eenmaal zakendoen met de overheid. Of het nu gaat om een gemeente, provincie of instanties van de Rijksoverheid. Onze software draagt eraan bij, om dit zo eenvoudig mogelijk te maken. Voor iedereen, ook wanneer je minder digivaardig bent. Of je nu als bedrijf een subsidie wil aanvragen bij de provincie, als inwoner een verhuizing wil doorgeven aan de gemeente of als expat een verblijfsvergunning wil aanvragen, wij hebben het voorrecht daarbij te mogen helpen. Dat is mij enorm opgevallen en heeft mij gemotiveerd.”

2. Wat is het spannendste wat staat te gebeuren voor aankomend jaar?

“Er gaan komend jaar veel spannende dingen gebeuren. Ik licht er drie toe.

  • De Kodision Academy wordt geboren. Hiermee gaan we ervoor zorgen dat zowel onze klanten als onze medewerkers qua kennis vooroplopen. We gaan zorgen voor de juiste trainingen, cursussen, webinars, brainstormsessies en wat dan ook om klanten en ons team iedere dag opnieuw de kans te geven zich te ontwikkelen.
  • Ten tweede gaan we onze consultancy diensten verbreden. In de loop van 2020 kan je bij ons voor meer terecht dan KIM en TriplEforms services. We gaan onze relaties binnen de overheid ondersteunen vanuit een unieke trias van low-code en no-code, voor de overheid met specifieke domeinkennis. Denk aan specialismen als MEBV, VTH en WCAG. Maar ook aan rollen als business consultants en business analisten. Wij beloven dat we alles weten van digitale ontwikkelingen voor de overheid én haar specifieke domeinen. Die kennis gaan we in 2020 toepassen om onze klanten tijd, geld en kopzorgen te besparen.
  • Tenslotte volgt na de zomer van 2020 misschien wel het meest spannende. Op de achtergrond werken we al een aantal jaren aan onze eigen startup. Het is een onvoorstelbaar innovatief en gebruiksvriendelijk platform waarmee iedereen snel en eenvoudig applicaties kan maken, delen en gebruiken. Duizenden uren werk gaan dit jaar samenkomen als we ons platform daadwerkelijk gaan lanceren, samen met een aantal gebruikers van het eerste uur. Beetje cryptisch nog, maar in de komende maanden gaan we er veel meer over vertellen. Ontzettend spannend, uitdagend en belangrijk.”

3. Op welke manier ga jij het bedrijf leiden?

“We streven als leiderschapsteam naar een cultuur waarin onze mensen zelfstandig besluiten nemen en naar een platte hiërarchie met zelfsturende teams waarin mensen bereid zijn om risico’s te nemen. Aan ons om hen vertrouwen te geven en te faciliteren. We kunnen het nooit alleen doen. Als we ons team vertrouwen en vooral verantwoordelijkheid geven, dan ben ik ervan overtuigd dat ze die zullen pakken.

Basis vormt daarvoor de strategie die we met zijn allen in 2019 hebben bedacht voor de periode tot 2025. Het fundament daaronder zijn onze kernwaarden; We durven te kiezen, we verbluffen elkaar regelmatig met nieuwe inzichten en resultaten, we doen en maken onvoorstelbaar mooie dingen en we veranderen de wereld. Met deze waarden vertellen we hoe en waarom we doen wat we doen. Ze helpen ons bij het nemen van besluiten en vormen een leidraad bij het nadenken over hoe we dingen moet aanpakken.”

Geschreven door:

Ko
Kodision is nu Atabix. Onze website verhuist binnenkort naar atabix.nl