30 november 2018

Van mode naar Kode: 3 redenen voor een carrière in IT

Sjuul Basten, Online Marketeer: Sinds oktober ben ik werkzaam als online marketing medewerker bij Kodision. Toen ik een aantal weken geleden tegen vrienden en familie vertelde dat ik een contract had getekend bij een IT bedrijf was hun eerste reactie: ‘‘Wat moet jíj in hemelsnaam bij een IT bedrijf?’’. En ik neem het ze niet kwalijk. Want eerlijk: ik was altijd vrij duidelijk dat ik in elk geval niet in de IT branche wilde werken. En toch, een aantal weken later, zit ik hier en heb ik het zowaar ontzettend naar mijn zin. In deze blog neem ik jullie mee in mijn verhaal waarom ik de switch heb gemaakt naar een job in de IT.
Werken bij Kodision

#1 De vooroordelen over IT’ers

Laat ik beginnen met te zeggen: niet alle vooroordelen over IT-organisaties zijn waar. Niet allemaal tenminste. Want ook bij Kodision is er een Magic: The Gathering game clubje, is 80% van mijn nieuwe collega’s man en heeft iedereen een koffiemok met zijn naam er op. Toch is de realiteit dat ik vooral veel kan leren van de kundigheid van mijn collega’s. Superintelligent, oog voor detail, nauwkeurig en altijd kritisch. Die kritische blik is ontzettend belangrijk als je wilt groeien als organisatie. Ook zitten mijn collega’s niet de hele dag in een afgesloten ruimte achter hun PC. Sterker nog: ons kantoor is in feite één grote, open ruimte, waardoor je veel mee krijgt van wat er op andere afdelingen speelt. Daarbij is een groot deel van de Kodisianen consultant en dagelijks op pad naar onze klanten.

Het enthousiasme waarmee er iedere dag aan onze producten wordt gewerkt is aanstekelijk. Ik word spontaan blij wanneer een collega tijdens onze Company Meeting trots presenteert welke gave feature ze gereleased hebben. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik in veel van de gevallen niet precies weet wát we gelanceerd hebben, want heel ver gaat mijn inhoudelijke IT kennis nog niet. En gelukkig, dat hoeft ook niet. Want of je nu in de mode retail of in een IT bedrijf werkt, je hebt uiteindelijk een gemeenschappelijk doel: je klanten de allerbeste dienstverlening bieden. Benieuwd wie deze knappe koppen zijn? Leer hier mijn collega’s kennen.

#2 IT verveelt nooit

Daarnaast hoef je je nooit te vervelen. In de IT wereld volgen veranderingen elkaar in een hoog tempo op. Zo kom ik in een groeiende organisatie terecht, waar veel ruimte is voor eigen inbreng. Vanaf het eerste moment dat ik hier binnenliep werd mijn input gevraagd én gewaardeerd. Daarbij is innovatie en verandering een continu proces. Nieuwe kansen zien en daar tijdig op inspelen is noodzakelijk in deze branche. Dit maakt dat geen enkele dag, week of maand hetzelfde is. En dat is voor iemand die je niet blij maakt met routinematige werkzaamheden fijn. Héél fijn.

#3 IT biedt kansen

Tot slot biedt werken bij Kodision veel kansen. Persoonlijke ontwikkeling is bij Kodision een belangrijk onderwerp. Waar ben ik goed in? Wat wil ik leren? Welke cursussen of opleidingen wil ik volgen? Dit zijn vragen die mij regelmatig worden gesteld en mij dwingen om hier goed over na te denken. Om deze reden probeer ik in deze eerste weken zo veel mogelijk verschillende werkzaamheden te doen. Van vlogs editen, blogs schrijven, de website zo klantgericht mogelijk inrichten tot evenementen organiseren voor onze klanten. Op deze manier hoop ik te ontdekken waar mijn kracht ligt (wat vinden jullie van mijn blogdebuut?) en waar ik energie van krijg. Want pas als iedereen happy én gemotiveerd is, kun je samen je doelen behalen.

Enfin, werken in de IT is dus zeker het overwegen waard. Ben jij ook klaar voor een carrière in IT? Of ben je al goed met code programmeren, scripting en alle andere dingen waar ik geen kaas van heb gegeten? Word mijn nieuwe collega! Bekijk onze openstaande vacatures of ga voor een open sollicitatie.