6 oktober 2017

Veilig online inloggen met eHerkenning

Steeds meer ondernemers regelen hun zaken digitaal. De afgelopen jaren zien we hier een stijgende lijn in. Deels vanuit praktische overwegingen, maar ook vanuit wettelijke verplichtingen. Steeds meer organisaties zullen hun diensten online toegankelijk maken. Dat is praktisch en efficiënt! Daarbij is het echter wel van belang om zorgvuldig om te (blijven) gaan met je online identiteit. Technologieën als eHerkenning maken online inloggen veilig en makkelijk.
Digitale overheid

Wat is eHerkenning eigenlijk?

eHerkenning is een inlogsysteem, waarmee ondernemers met een toegangscode kunnen inloggen bij bijvoorbeeld de overheid. Vergelijkbaar met het DigiD voor burgers. Het wordt ook wel de digitaal ‘paspoort’ voor ondernemers genoemd. Met één systeem kan een ondernemer op verschillende loketten en diensten inloggen. Hierdoor is niet voor alle overheidsdiensten een aparte inlogcode nodig. Het aanvragen van subsidie via een overheidsloket, inloggen in het eLoket van RVO en indienen van verslagstaten bij Bureau Financieel Toezicht vereist een eHerkenning.

Slim online regelen

Met eHerkenning regel je je ondernemerszaken veilig digitaal. Zo blijft er meer tijd over voor de dingen die er écht toe doen.

1. e-Herkenning efficiënt communicatie hulpmiddel

Voor het digitaal deponeren van bijvoorbeeld de jaarrekening kun je eHerkenning gebruiken. eHerkenning is een veilige digitale sleutel voor overheden en bedrijven. Dankzij deze sleutel weten organisaties met wie ze te maken hebben en of gebruikers gemachtigd zijn om te handelen.

2. Meer tijd over voor de dingen die er écht toe doen

Een ondernemer heeft te maken met verschillende instanties. Daarom is een efficiënt hulpmiddel noodzakelijk om online de zaken te regelen. Dit kan met eHerkenning! Een ondernemer in de horeca kan bijvoorbeeld haar jaarrekeningen deponeren, melding maken bij de Voedsel- en Warenautoriteit of een ontheffingen aanvragen met eHerkenning. Tijdrovende ondernemerszaken slim online regelen is noodzakelijk! Een ondernemer houdt zich liever bezig met ondernemen. Met eHerkenning één veilige digitale sleutel voor al deze instanties. Zo voorkom je dat je meerdere accounts moet aanmaken en beheren.

3. Veilig online inloggen

Een veilige oplossing om in te kunnen loggen is essentieel om je online identiteit te kunnen borgen. eHerkenning heeft zich in de praktijk al bewezen. Vele ondernemers regelen al jarenlang ondernemerszaken via eHerkenning. Veilig en praktisch!

4. Wat is jouw niveau

Overheden en bedrijven vragen om bepaald beveiligingsniveau. eHerkenningsmiddelen zijn dan ook verkrijgbaar in verschillende beveiligingsniveaus. Het benodigde betrouwbaarheidsniveau hangt af van onder andere het type webdienst, de wet- en regelgeving en de potentiële schade bij misbruik. Er zijn vijf verschillende niveaus. Bepaal je betrouwbaarheidsniveau.

5. Wie wordt jouw makelaar

eHerkenningsmiddelen wordt niet door de overheid verstrekt maar door zes commerciële leveranciers. Zij bieden de verschillende betrouwbaarheidsniveaus aan tegen diverse prijzen en mogelijkheden. Alle leveranciers met bijbehorende specificaties vind je hier.

eHerkenning is persoonlijk

Een eHerkenningsmiddel is persoonsgebonden en kan niet worden gedeeld of overgedragen. Voorkom identiteitsfraude en deel je gegevens niet met een ander! Door te machtigen kun je anderen toestemming geven om online te handelen. Zo kun je bijvoorbeeld een externe boekhouder of accountant machtigen om namens jou digitaal de jaarrekening te deponeren.

eHerkenningsmodule van Kodision

De module van Kodision ondersteunt alle vijf beveiligingsniveaus van eHerkenning. De keuze voor een makelaar, beveiligingsniveau en eHerkenning versie ligt bij de klant. Wij helpen je uiteraard bij het maken van keuzes aan de hand van een stappenplan en checklist.

Meer informatie?

Wil je meer weten? Vraag meer informatie aan via onderstaand formulier.

Geschreven door:

Ko