21 november 2019

Vlog #22 – Accessibility Club Summit 2019 in Berlijn

Afgelopen weekend waren Consultants Lisa Stensen en Rob Tankink aanwezig bij de Accessibility Club Summit 2019 in Berlijn. Hier hebben zij workshops gevolgd die in het teken stonden van digitale toegankelijkheid. Benieuwd hoe zij dit hebben ervaren? Bekijk de vlog!
WCAG

Lisa volgde de workshop ‘Designing And Developing Forms On The Web And Ensuring They’re Accessible’. In deze workshop kregen ze tips over hoe ze formulieren toegankelijker kunnen maken. Eerst kwam de theorie aan bod en deze kon je daarna direct in de praktijk brengen. Dit maakte het een inspirerende dag met toepasbare insights.

Rob volgde de workshop ‘Connecting The Accessibility Dots’. Dit was een algemenere workshop waarbij het ging om toegankelijkheid in de breedste zin van het woord. De deelnemers kregen verschillende kaartjes met daarop drie aandachtspunten, zoals in onderstaande afbeelding.

  1. Een tool voor gebruikers om webpagina’s te kunnen gebruiken ondanks een aandoening die ze hebben. Denk aan screen magnifiers, voorlees software, alternatieve inputdevices zoals gebruik met alleen toetsenbord, invoer met spraak o.i.d.
  2. Een aandoening waardoor ze moeten kunnen vertrouwen op het accessible zijn van webpagina’s; denk aan Multiples sclerose, kleurenblindheid en doof(stom)heid.
  3. Één van de principes van A11Y.

Wil jij weten wat jouw organisatie kan doen om formulieren digitaal toegankelijk te maken? Bekijk ons stappenplan over de WCAG-scan!