21 december 2020

Wat doe je als Accountmanager bij Kodision?

Hoe ziet een werkdag als Accountmanager bij Kodision eruit? Klanten adviseren, offertes maken, je sales targets halen en veel kilometers maken, dat is wat een accountmanager doet. Of is dat bij Kodision misschien anders? In deze blog neemt accountmanager Ron Grootegoed je mee tijdens een willekeurige werkdag.
Werken bij Kodision

Een goede voorbereiding is het halve werk

Mijn werkdag begint eigenlijk al een aantal dagen voordat ik naar een afspraak ga. Ik neem de informatie door van het laatste klantcontact en kijk of alle afspraken zijn nagekomen. Ik vraag ook van te voren aan de klant wat ze met mij willen bespreken en samen met mijn onderwerpen komt er dan een mooi lijstje uit voor een gesprek. Verder kijk ik ook naar incidentmeldingen die zijn binnengekomen: zijn ze inmiddels allemaal opgelost naar tevredenheid? Uit de CRM-applicatie haal ik alle informatie over het contract en wanneer deze bijvoorbeeld vernieuwd moet worden. Intern vraag ik ook na of het project bij de klant goed verloopt en of er nog bijzonderheden zijn.

Het eerste klantbezoek van de dag

Goedemorgen! Vandaag ga ik naar Limburg waar ik een tweetal klanten bezoek. Dit is vanuit mijn woonplaats een flinke rit, dus combineer ik zo veel mogelijk afspraken. In de auto eet ik mijn ontbijt en neem ik telefonisch deel aan onze Sales & Marketing Huddle. Hierin vertelt iedere collega van het team in ongeveer een minuut waar zijn of haar prioriteiten vandaag liggen en of de doelen van gisteren behaald zijn. Als er ‘stucks’ (belemmeringen die opgelost moeten worden) zijn, overleggen we hoe we deze gaan oplossen.

Ruim op tijd en uitgerust kom ik aan op mijn bestemming. De betreffende klant is een gemeente met een kleine 100.000 inwoners en heeft grote ambities om haar digitale dienstverlening te verbeteren aan haar inwoners. Hiervoor willen ze graag een product van ons inzetten, namelijk de MijnOmgeving. Dit is een goed beveiligd klantportaal waar je als inwoner via je DigiD allerlei aanvragen kan doen bij je gemeente. De gemiddelde inwoner komt niet vaak bij de gemeente om iets aan te vragen, dus dat wil je snel en makkelijk regelen. We houden een demo voor een grote groep ambtenaren die veel belangstelling tonen en ook vragen stellen op allerlei gebieden. De demo is uitgevoerd in de styling van de gemeente, waardoor ze zich makkelijk kunnen voorstellen hoe een inwoner de omgeving gebruikt. Door de goede voorbereiding verliep de demo soepel. Op naar de volgende afspraak!

Demo nummer twee

Inmiddels is het lunchtijd en rijd ik naar het tankstation. Niet om te tanken, dit doe ik tegenwoordig thuis omdat ik elektrisch rijd. Ik kom voor een gezonde lunch met koffie en WiFi! Terwijl ik aan het lunchen ben, komt er sneller dan verwacht een opdracht binnen voor een grote offerte. Goed nieuws! Vanaf het tankstation rij ik naar de tweede bestemming, dieper in het mooie Limburgse landschap. Het is een kleinere commerciële organisatie die gehoord hebben van ons nieuwe no-code platform. Ze zien de toegevoegde waarde voor hun klanten en willen graag een demo zien. Na de demo zijn alle twijfels weg en willen ze graag een offerte ontvangen. Na een aantal vragen rij ik tevreden richting huis. Hier werk ik nog wat gespreksverslagen uit en bereid ik mijn acties voor morgen voor.

“Samen met mijn collega’s resultaten behalen om de digitale dienstverlening écht te verbeteren, dat is wat ik doe bij Kodision en met heel veel plezier.”

Ook werken als accountmanager bij Kodision?

Als Accountmanager bij Kodision heb je veel verschillende klanten variërend van een middelgrote gemeente tot een grote verzekeraar. Allemaal hebben ze hun eigen uitdagingen, wensen en dynamiek. Dat maakt het werk leuk en afwisselend. Een van onze kernwaarden is: “We doen en maken onvoorstelbaar mooie dingen.” Werken bij Kodision is leuk. Je hebt leuke collega’s, goede producten en leuke (potentiele) klanten. Het is hard werken, maar het geeft ook veel voldoening en energie. Wil jij ook werken bij Kodision als accountmanager? Dat kan! Bekijk hier onze vacatures.

Geschreven door:

Ron Grootegoed

Spreekt dit je aan? Kom bij ons werken!

Alle vacatures