24 december 2019

Beter samenwerken bij Kodision door de Myers- Briggs Type Indicator® (MBTI)

In onze organisatie doen wij er alles aan om de beste mensen te vinden en hun de best passende plek te bieden. We willen ervoor zorgen dat de medewerkers goed tot hun recht komen en voldoende uitdaging ervaren in hun werk. Daarnaast zoeken we mensen die zich kunnen vinden in onze strategie en passen bij onze kernwaarden.
Digitale overheid Low-code No-code Werken bij Kodision

MBTI bij Kodision

Wij bieden in het eerste jaar van elke medewerker een stukje zelfkennis aan door middel van een training; De Myers-Briggs Type Indicator® (MBTI). Je leert jezelf en de interactie met anderen (nog) beter begrijpen met MBTI. Het geeft je inzicht in waar je energie van krijgt en waar je voorkeursgedrag ligt.

MBTI – wat is het?

Allereerst is het geen test, maar een indicator over hoe iemand zichzelf ziet. MBTI is gebaseerd op de persoonlijkheidstype-theorie van psychiater Carl Jung en geeft je persoonlijkheid weer op basis van vier dimensies. Bij elke dimensie zijn er twee kanten, waarvan je voor één kant een natuurlijke voorkeur hebt.

 • Wat geeft je energie?
  Extraversion (E) of Introversion (I)
 • Aan welke informatie besteed je het liefst aandacht?
  Sensing (S) of Intuition (N)
 • Aan welke processen geeft je de voorkeur als je beslissingen neemt?
  Thinking (T) of Feeling (F)
 • Hoe ga je om met de wereld om je heen?
  Judging (J) of Perceiving (P)

Het gaat hierbij om je persoonlijke voorkeursgedrag en zogeheten aangeleerd gedrag. Er is daarom geen goed of fout en geen sterk of zwak. Elk van de 16 types heeft namelijk sterke punten en leerpunten.

De training

Voorafgaand aan de MBTI-training vul je een vragenlijst in over je persoonlijkheid. Aan de hand van deze vragenlijst worden je voorkeuren bepaald. Tijdens de training/feedbacksessie worden de dimensies en types besproken met een MBTI-professional en je collega’s. 

De kwaliteiten waarover jij beschikt zijn te koppelen aan de voorkeuren die jouw MBTI persoonlijkheidstype vormen. Op deze manier krijg je dus inzicht in je eigen persoonlijkheid en die van je collega’s. Een leuke en effectieve manier om aan de slag te gaan met teambuilding.

Spreekt dit je aan? Kom bij ons werken!

Wil jij werken in een omgeving waar jouw ontwikkeling belangrijk is? Bekijk onze vacatures en stuur ons een te gekke motivatiebrief!

Geschreven door:

Ko

Spreekt dit je aan? Kom bij ons werken!

Alle vacatures