7 mei 2020

Zo biedt Kodision de beste dienstverlening vanuit huis

Door het coronavirus werken alle Kodisianen vanaf 16 maart 2020 vanuit huis. Daarvoor zaten onze consultants voornamelijk op locatie bij onze klanten. Hoe gaat dit nu? Kodisiaan Luuk vraagt Technisch Consultant Mohsen Azar hoe hij, ondanks deze situatie, zorgt dat onze klanten nog steeds het beste worden bediend. Lees je mee?
Digitale overheid Over Kodision

Wat vind je van het thuiswerken?

”Toen ik hoorde dat we vanuit huis gingen werken, was ik in eerste instantie bezorgd. Als Technisch Consultant werken we veel op locatie bij de klant en vrijdag op kantoor bij Kodision. Dit werkt prettig, omdat we ons op deze manier volledig kunnen focussen op het project bij de klant. Daarnaast zorgt dit voor een fijne balans tussen werk en privé. De dagen zijn erg afwisselend. Ik vind het heerlijk om naar het kantoor te gaan of een klant te bezoeken. Tot slot is het makkelijk om contact te hebben met de mensen die om je heen zitten.

Dit is natuurlijk compleet anders wanneer je vanaf huis werkt. Ik was erg benieuwd hoe we, ondanks het thuiswerken, toch de beste dienstverlening voor onze klanten kunnen bieden. Daarnaast had ik thuis geen werkplek ingericht. Een mooie uitdaging dus!”

Hoe bied jij de beste dienstverlening vanuit huis?

”Samen met de klant laten we alle werkzaamheden gewoon doorlopen zoals voor de coronacrisis, maar dan via Skype. Het bellen dwingt je om efficiënt met elkaar te werken. Tijdens het bellen komen we direct tot de kern en komen we samen snel vooruit. Ik geef advies en ondersteuning over onze digitale formulieren oplossing TriplEforms en zaaksysteem KIM. Wanneer onze software goed wordt ingericht, scheelt dit de klant enorm veel tijd en geld. Ik vind het belangrijk dat ik ten alle tijden beschikbaar ben.

Wanneer we technische problemen willen oplossen doen we dit via screenshare. Hierdoor lijkt het net alsof ik fysiek bij de klant aanwezig ben. Ook ontwerpen en demo’s doen we via screenshare. Zo gaf ik onlangs een demo via Skype. Ondanks dat er een grote groep mensen naar te luisteren zat, verliep het probleemloos.

Om de beste dienstverlening te kunnen bieden, is het van belang dat je elkaar helpt waar nodig. Ook als het gaat om het gebruik van digitale communicatiemiddelen, zoals Skype. Door een korte Skype training konden we er optimaal gebruik van maken. Ik ben blij dat ik onze klanten nog steeds net zo goed kan helpen als altijd. We behalen nog steeds de beoogde resultaten, dus dat motiveert enorm”.

Welke inzichten neem je mee uit deze periode?

”De eerste weken moesten we allemaal wennen aan de nieuwe situatie. Samen met de klant gingen we direct op zoek naar efficiënte werkvormen die er voor zorgen dat onze werkzaamheden door kunnen lopen. Dit heeft geleid tot inzichten waarvan ik verwacht dat we deze in de toekomst blijven toepassen. Ten eerste zullen we de effectiviteit van onze werkvormen nog regelmatiger toetsen. Daarnaast hebben we nu een dagelijkse huddle. Dit betekent dat ik iedere ochtend met de klant bel om de dag met elkaar door te nemen. Door deze huddles is er meer onderlinge afstemming en krijgen we samen meer werk verzet. Uit deze voorbeelden blijkt dat je ook op afstand kunt zorgen voor de beste dienstverlening.”

Wil je meer weten over onze diensten voor de overheid? Bekijk hier onze software en adviesdiensten. Heb je vragen over onze dienstverlening op afstand? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.