26 november 2020

Zo word je opgeleid in het Young Professional Programma

Kodision groeit en is daarom continu op zoek naar nieuwe medewerkers. Aangezien het in de huidige arbeidsmarkt steeds lastiger wordt om ervaren technische collega's te vinden, heeft Kodision het Young Professional Programma opgezet. In deze blog interviewden we coach Lisa over hoe het Young Professional Programma er bij Kodision uit ziet. Lees je mee?
Werken bij Kodision

Hoe zijn jullie begonnen met het Young Professional Programma bij de Academy?

De Kodision Academy voor klanten bestaat al een lange tijd. De interne Academy krijgt nu ook steeds meer aandacht. We groeien als Kodision steeds verder door en daarbij hoort een uitgebreid en gedetailleerd inwerk-/opleidingstraject. Daarnaast vraagt thuiswerken veel van elke medewerker binnen een organisatie, maar met name van een nieuwe medewerker: je kent je collega’s niet, weet niet bij wie je waarvoor moet zijn en mist de sfeer van het kantoorleven. In het Young Professional Programma trek je onder begeleiding van verschillende trainers en coaches samen met andere nieuwe Kodisianen op om de stof eigen te maken.

Hoe ziet het opleidingstraject er uit?

Young professionals stromen via twee wegen binnen bij Kodision: direct of via Educom. Educom is een ICT-opleider die mensen bij- of omschoolt tot softwareontwikkelaar. Educommers stromen hierna door naar het opleidingstraject bij Kodision, dit duurt in totaal een tot twee maanden. In het ene deel van de week word je opgeleid door Educom-docenten en in het andere deel door Kodision trainers. Zelf ben ik vier jaar geleden samen met Kaj als eerste Educommers bij Kodision gestart. Ik ben dan ook erg enthousiast over de nauwe samenwerking.

Aan de start van het programma liggen er een aantal potentiële klantopdrachten voor je klaar. De lesstof wordt toegespitst op deze opdrachten. Met welke producten ga je werken? Hoe ziet de klantomgeving er uit? Gedurende de eerste weken wordt gekeken welke nieuwe Kodisiaan bij welke opdracht matcht. Je leert de door Kodision ontwikkelde software TriplEforms, KIM en de MijnOmgeving kennen. Daarnaast wordt er onder andere aandacht besteed aan:

  • HTML;
  • CSS;
  • XML;
  • webservices;
  • visual studio;
  • de template website;
  • de branching strategy.

Naast technische skills en klantkennis is het van belang om het Kodision DNA te leren kennen. Hiervoor krijgt elke nieuwe Kodisiaan een eigen buddy toegewezen. Hij of zij helpt je op weg binnen de organisatie!

Tot slot: Hoe ziet de toekomst er uit?

In januari 2021 starten we met het volgende programma en in maart begint de tweede groep van het jaar. We zijn trots op het kunnen bieden van een duidelijk groeipad. Het is belangrijk om tijd te investeren in het begeleiden van nieuwe medewerkers en ze op te nemen in de organisatie.

Interesse? Lisa vertelt je graag meer over het Young Professional Programma. Je kunt natuurlijk ook direct solliciteren via onze vacaturepagina!

Geschreven door:

Lisa Stensen

Wij zoeken collega's

Alle vacatures