De geschiedenis van ons gebouw

Jochem Nijkamp, Stagiair Marketing & Sales

Kodision is sinds de verhuizing in 2016 gevestigd in de Stikkerbuilding in Arnhem-Zuid. De organisatie is sinds deze verhuizing omgeven door een groene omgeving met een prachtige uitkijk over de andere bedrijven in de Gelderse Poort. In het gebouw zitten veel verschillende bedrijven uit verschillende branches, momenteel zijn het er ongeveer 40. Kodision vult in dit mooie gebouw de gehele vierde verdieping met haar werknemers. Even lunchen bij de Buutplek of een sportieve pauze bij Fit20, het is allemaal mogelijk in de Stikkerbuilding. Hoe komt zo’n gebouw eigenlijk aan een naam als deze? Het is natuurlijk gelegen in de mr. D.U. Stikkerstraat. Maar waar komt de naam Stikker vandaan?

Mr. Dirk Stikker

Ja de titel zegt het eigenlijk al; de Stikkerbuilding is vernoemd naar Mr. Dirk Stikker (1897-1979). Dirk was een naoorlogse voorman met een nuchtere, zakelijke inslag. Hij werd op 5 februari 1897 geboren in Windschoten. Vervolgens studeerde hij rechten aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Hij begon zijn carrière bij de Twentsche bank, vervolgens werd hij in 1935 directeur van Heineken. Dirk bleef hier actief tot 1948, maar was sinds de bevrijding van tweede wereldoorlog al heel erg actief op politiek terrein. Ook was hij ook nauw betrokken bij de heroprichting van de Liberale staatspartij in 1946. Deze partij zou later uitgroeien tot Partij van de vrijheid, niet te verwarren met de Partij voor de vrijheid van Geert Wilders. Eerder, in 1945, werd Mr. Stikker benoemd tot eerste kamerlid van de PvdV. Deze partij werd vervolgens opgenomen door de VVD. Stikker zou uiteindelijk de eerste voorzitter zijn van de VVD voor een tijdsbestek van zes maanden. Vervolgens werd hij nog minister van Buitenlandse Zaken, hierbij heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de oprichting van de NAVO. Hier zou hij in 1961 ook nog secretaris-generaal worden. Kortom, een man die gemaakt was voor het zakelijke leven. Er zijn door zijn fascinerende verleden meerdere straten in Nederland naar hem vernoemd, zijn naam zal dus niet snel vergeten worden.

 

De Stikkerbuilding

Het pand waarin Kodision momenteel meer dan 60 werknemers voorziet van een mooie werkruimte. Dit gebouw is eind 2015 gemoderniseerd onder leiding van architect Marco van Veldhuizen en vernoemd naar Mr. Dirk Stikker. Renovatie van het gebouw werd gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen zoals beton, staal en hout. Het gebouw zorgt voor een zakelijke dynamiek en uitstraling in de Gelderse Poort te Arnhem. De omgeving van het gebouw is voornamelijk groen en wordt gekenmerkt door een heel erg lage CO2-uitstoot. Werken met de ramen open is dus geen probleem! Genoeg frisse lucht voor iedere werknemer in de Stikkerbuilding. De ondernemers die momenteel gevestigd zijn in het gebouw komen uit diverse branchegroepen. Dit gaat van bedrijven in de financiële en sportieve sector tot bedrijven in de marketing en zorg. Een werkcultuur die heeft geleid tot het ontstaan van nieuwe ideeën en mooie samenwerkingen. Het gebouw wordt gekenmerkt door het restaurant dat op de begane grond zit; de Buutplek. In dit restaurant kan iedere werknemer, de hele dag door, genieten van homemade eten van dynamische-biologische komaf.

 

Ben jij door dit artikel nou nieuwsgierig geraakt in de Stikkerbuilding en ons kantoor? Dat snappen we! Er zijn momenteel meerdere vacatures beschikbaar die jou een plekje kunnen geven in ons mooie gebouw. Geïnteresseerd? Bekijk de vacatures hieronder of kom langs voor een kopje koffie!

Heeft Jochem jou nieuwsgierig gemaakt naar Kodision als werkgever?

Kijk dan snel bij de openstaande vacatures. Je vindt ze hier. Graag nodigen we je uit voor een persoonlijk gesprek op kantoor!

C# Developer

Arnhem
32-40 uur
medior/senior

Frontend Developer

Arnhem
32-40 uur
medior/senior

Technisch Consultant

Arnhem
32-40 uur
medior

Wil je meer blogs lezen? Dit zijn ons laatste blogs:

altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de laatste updates!