Docent bij de Kodision Academy
Jurre Koning, Software Engineer
Ongeveer twee jaar geleden werd me de vraag gesteld of ik interesse had in het geven van cursussen met onze producten. Die vraag kwam niet zomaar. Voordat ik bij Kodision kwam werken heb ik voor de klas gestaan als leerkracht op de basisschool van voornamelijk de bovenbouw. Het leek dus een logische vraag. Maar een klas met 25 kinderen die je op allerlei vlakken iets probeert bij te brengen, is echt heel wat anders dan een groepje (van gemiddeld 5 à 6) volwassenen die enthousiast met een nieuw product aan de slag gaan en die je daarin vaardig probeert te maken. Maar de affiniteit met het overbrengen van kennis komt in beide naar voren en ik zei dan ook meteen ja.

Ervaringen

Na de, toch nog behoorlijk spannende, eerste keer cursus geven heb ik inmiddels aan vele klanten van Kodision een cursus gegeven. Het gaat voornamelijk om de Basiscursus TriplEforms, een tweedaagse cursus waarbij beginnende gebruikers wegwijs wordt gemaakt in de mogelijkheden van TriplEforms. De inhoud van de cursus is in de afgelopen twee jaar aangepast aan de nieuwe versies van TriplEforms, maar ook is er gekeken naar de didactische inhoud. Hier kwam mijn onderwijservaring mooi van pas. De cursus is er een stuk leuker op geworden, vind ik zelf, en de (beetje saaie) stukken waarin de docent vooral aan het praten is, worden nu afgewisseld door de vele opdrachten. Zo blijven we als Academy schaven om de cursussen te optimaliseren.

Een van de uitdagendste, maar ook leukste dingen, aan het geven van de cursus is samen met de cursisten uitvogelen wat het goede niveau is om de stof aan te bieden. Van erg technische tot meer functionele mensen (soms binnen dezelfde groep), het is aan het eind van de twee dagen het doel dat iedereen vol vertrouwen met TriplEforms aan de slag gaat.

Wat me ook aanspreekt is dat je met een breed scala aan klanten van Kodision te maken hebt. In mijn normale rol als Software Engineer ben ik vaak met grote projecten bezig voor één bepaalde klant. De afwisseling van het werk (het geven van de cursus), maar ook van de mensen waarmee je samenwerkt (want zo zie ik de cursus eigenlijk) is prettig.

Toekomst

Er zijn allerlei plannen om de Academy verder te professionaliseren. Het doel is om de gebruikers van onze software nog beter te kunnen bedienen en wegwijs te maken in de mogelijkheden ervan. Zo is het idee om voor diverse onderwerpen wat kleinere cursusblokken aan te bieden. Hierdoor wordt het mogelijk om cursussen veel beter op maat aan te bieden. Je pakt als het ware een aantal van deze cursusblokken van de plank om aan de behoefte van de cursisten te voldoen. Denk aan:

  • Koppelingen naar externe systemen of databronnen
  • DigiD, eHerkenning, eIDAS integratie
  • Hoe kan je voldoen aan webrichtlijnen
  • Hoe bouw en ontwerp je formulieren in een scrumteam
  • Hoe bouw je complexe flow, wat zijn handige constructies

Ook vanuit het marketing- en consultantsteam zijn initiatieven om meer uit de Academy te halen dan we nu doen. Hier valt voor zowel onszelf als voor de gebruikers van onze producten nog een hoop te winnen.

Kortom…

Nu twee jaar verder geef ik nog steeds met veel plezier cursus. Het lijkt me uitdagend om er samen met enthousiaste collega’s aan bij te dragen dat we de Kodision Academy naar een hoger niveau tillen.

 

Kies een training die aansluit bij jouw wensen

TriplEforms 4.2 basistraining

In de tweedaagse TriplEforms basistraining leer je om digitale formulieren te ontwikkelen met behulp van TriplEforms.

Kode 3 basistraining

In deze tweedaagse training leer je werken met de Kode composer. Je maakt je eigen business rule oplossing zonder te programmeren.

Training op Maat

Heb jij behoefte aan een training op maat? Geen probleem! Wij gaan in een trainingsdag aan de slag met jouw vraagstuk.

TriplEforms 4.2 What's New

In één dag leer je te werken met alle nieuwe features van TriplEforms 4.2. Je formulieren voldoen aan de laatste ontwikkelingen.

KIM 3.3 basistraining

In één goedgevulde trainingsdag leer je bedrijfsprocessen in te richten in KIM. Je maakt na deze training snel en efficiënt rapportages. 

Wil je meer blogs lezen? Dit zijn ons laatste blogs:

altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de laatste updates!