e-Herkenning, de voordelen

Ard van Winden, Senior Accountmanager

Met eHerkenning kunnen bedrijven, consumenten en overheden efficiënt, betrouwbaar en eenvoudig online zaken met elkaar doen. Dankzij eHerkenning weten dienstverleners met welke organisaties ze te maken hebben en of gebruikers van eHerkenning gemachtigd zijn om namens deze organisaties te handelen. eHerkenning is een gestandaardiseerd inlogsysteem, waarmee organisaties hun diensten veilig online toegankelijk maken voor bedrijven, ambtenaren en consumenten.

 

Gebruikers loggen met hun eHerkenningsmiddel in op een webdienst om vervolgens hun zaken online te regelen. eHerkenning controleert daarbij of de persoon die een dienst afneemt daadwerkelijk is wie hij zegt dat hij is, maar ook of diegene ook bevoegd is om te handelen. Organisaties weten zo altijd met wie ze te maken hebben en of diegene bevoegd is om te handelen. De erkende aanbieders van eHerkenning leveren deze zekerheden op verschillende betrouwbaarheidsniveaus.

Wat kan Kodision betekenen?

eHerkenning viert dit jaar haar 5 jarig jubileum. Wij als expert op het gebied van digitale formulieren hebben al vele organisaties groot en klein laten profiteren van onze formulieren oplossing in combinatie met eHerkenning. Vanwege onze ervaring kunnen wij dan ook eenvoudig een online formulier koppelen aan eHerkenning. Al honderden gemeenten in Nederland maken gebruik van digitale formulieren met geïntegreerde eHerkenning functionaliteit. Deze gemeenten zetten digitale formulieren in met verschillende doeleinden. Toegankelijkheid voor de gebruikers en een optimale dienstverlening staan hierbij centraal. Voorbeelden van digitale formulieren die in de praktijk door gemeenten vaak worden toegepast:

  • Aanvragen van vergunningen;
  • Meldingen via omgevingsloket online;
  • Aanvragen subsidies;
  • Meldingen openbare ruimte;
  • Indienen bezwaar of klacht.

Digitale formulieren zijn dus breed inzetbaar op verschillende manieren en in verschillende vormen. De veelzijdigheid van digitale formulieren in combinatie met een veilige, betrouwbare en eenvoudige manier van online zakendoen door eHerkenning maakt de koppeling tussen deze twee systemen onmisbaar. Werkt uw organisatie al met digitale formulieren en eHerkenning?

Meer weten over eHerkenning? Vraag het Ard!

Wil je meer blogs lezen? Dit zijn ons laatste blogs:

altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de laatste updates!