026 365 3560 info@kodision.nl
digitale formulieren

Gebruik jij DigiD Substantieel al?

Laurens de Vries, Presales Consultant

Een jaar geleden leek het er nog op dat DigiD ging verdwijnen. Idensys moest het helemaal worden.

Nu lijken de rollen helemaal omgedraaid. Terwijl Idensys maar niet uit de pilot fase wil komen, wordt DigiD in rap tempo afgestoft en gemoderniseerd.

Betrouwbaarheidsniveau Midden

Afgelopen zomer kwam de DigiD app uit. Met deze app kun je makkelijk inloggen met Two Factor Authentication: je bewijst wie je bent door iets wat je weet en iets wat je hebt.

Betrouwbaarheidsniveau Midden heet dat, net als wanneer je bij DigiD inlogt met je gebruikersnaam, wachtwoord en een SMS code. Eigenlijk zou dit het minimale betrouwbaarheidsniveau moeten zijn.

Inloggen met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord is niet veilig genoeg wanneer het gaat om privacygevoelige informatie.

Betrouwbaarheidsniveau Substantieel

En nu kun je met deze app je betrouwbaarheid nog meer verhogen door je identiteitsbewijs te koppelen aan de app. Tenminste, als je een Android telefoon hebt. Hopelijk kan de rest van Nederland binnenkort ook het betrouwbaarheidsniveau verhogen naar dit niveau: Substantieel.

Dit niveau is noodzakelijk om DigiD te kunnen gebruiken voor eIDAS. Want binnen Europa is bepaald dat dit het minimale betrouwbaarheidsniveau is waarop je je moet aanmelden.

Vanaf september is het aanbieden van eIDAS verplicht. Ben jij al voorbereid? 

Gebruik jij al betrouwbaarheidsniveau DigiD Substantieel?

Maar ook voor onze nationale digitale overheidsdiensten is DigiD Substantieel waardevol.

Het Forum Standaardisatie van de Rijksoverheid heeft een handreiking geschreven waarin wordt aangegeven welk betrouwbaarheidsniveau gebruikt zou moeten worden voor verschillende diensten.

Daarin kun je lezen dat bijvoorbeeld de formulieren voor Burgerzaken of voor het aanvragen van subsidies achter DigiD Substantieel horen. Hoe is dat bij jullie geregeld?

Het juiste betrouwbaarheidsniveau per dienst

Een nieuwe manier van omgaan met authenticatie: per dienst het juiste betrouwbaarheidsniveau kiezen.

Met TriplEforms kan het. Ook betrouwbaarheidsniveau Substantieel behoort standaard tot de mogelijkheden. Gebruik jij betrouwbaarheidsniveau Substantieel nog niet maar wil je het gaan gebruiken?

Neem contact op via onderstaand formulier en ik vertel je graag meer.

Heb je een vraag?

1 + 6 =

Is innoveren innovatie?

Is innoveren innovatie?

Is innoveren innovatie? Rob Hofman, Software Architect Het continue willen verbeteren is een belangrijk aspect voor een gezond, modern product of bedrijf. Je hebt iets gemaakt of levert een dienst, daar leer je van en op basis van die ervaring ga je het steeds weer...

Hoe is het om stage te lopen bij Kodision?

Hoe is het om stage te lopen bij Kodision?

Kodision Hoe is het om stage te lopen bij Kodision? Walter Kuilman,  Stagiair HRM Mijn naam is Walter en momenteel zit ik op driekwart van mijn afstudeeronderzoek bij Kodision en kijk ik terug op een dynamische tijd binnen de organisatie. Een tijd waarin ik veel lol...

altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de laatste updates!