Google Maps breidt uit met een nieuwe functionaliteit

Amé Huige, (Online) Marketeer

Google Maps bestaat alweer 13 jaar. Voor iemand die is opgegroeid in het mobiele tijdperk is Google Maps niet weg te denken uit mijn leven. Ik gebruik het dagelijks om mijn snelste route naar een bestemmingen te bepalen of te kijken hoelaat mijn bus vertrekt. Maar Google Maps kan sinds korte tijd nog veel meer.

Nieuwe functionaliteit van Google Maps

Het platform wordt voor developers een betaalde omgeving. Kleine organisaties krijgen een budget om deze betaalde omgeving te gebruiken en ander functionaliteiten blijven gratis. In maart kondigde Google het Google Maps Platform aan, de nieuwste generatie van API-producten.  De eerste oplossing op het nieuwe platform richtte zich volledig op gamestudio’s. Zij kunnen doormiddel van Google-Maps gegevens real-world games ontwikkelen. Tegenwoordig kunnen bedrijven ritten delen waarbij de navigatie-ervaring van Google Maps rechtstreeks in de apps van de bestuurders apps en zo de klantervaring optimaliseert.

De 18 afzonderlijke API’s in drie de kernproducten (kaarten, routes en plaatsen) zijn vereenvoudigd zodat deze gemakkelijker te vinden, verkennen en installeren zijn. Een groot voordeel: deze nieuwe updates werken met de bestaande API code! Handig toch?

Google Maps in TriplEforms formulieren

De gratis functionaliteiten van Google Maps (zoals je route plannen, gelukkig!) blijven beschikbaar, maar wil je gebruik maken van geavanceerdere functionaliteiten van het Google Maps Platform dien je vanaf 11 juni een geldige API-sleutel en Google Cloud Platform-factureringsaccount te hebben.

Enkele medewerkers van Kodision onderzochten wat deze verandering voor impact heeft op onze klanten die Google Maps gebruiken in hun formulieren. Het fijnste nieuws voor jou als TriplEforms klant: er verandert niks! Zekerheid en stabiliteit gegarandeerd als het gaat om de Google Maps integratie!

Meer weten?

Ben je benieuwd naar de Google Maps integratie met TriplEforms? Of wil je een keer kennismaken met de handige formulieren oplossing TriplEforms? Dat is geen enkel probleem! Vul het onderstaande formulier in, en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Heb je een vraag?

Wil je meer blogs lezen? Dit zijn ons laatste blogs:

altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de laatste updates!