Handmatig testen met TriplEforms binnenkort verleden tijd!
Bastiaan Mulder, Software Engineer en Reinier Janssen, Test Engineer
Het is herkenbaar: iedere keer handmatig dezelfde testen uitvoeren na een wijziging in de digitale formulieren. Dit rooft veel tijd van de organisatie. Tijd die ook op een effectievere manier kan worden besteed. Daarnaast is het handmatig uitvoeren van testen (regressietesten, nieuwe features) vaak foutgevoelig, omdat ze vaak als saai worden beschouwd.

Dat moet toch anders kunnen!

Bij Kodision denken wij: dat moet toch anders kunnen! Efficiënter, eenvoudiger en leuker. Dus zijn we een slimme tool aan het ontwikkelen waarmee je binnenkort automatisch digitale formulieren kunt testen. Een tool die jou gaat ontzorgen. Die IT eenvoudig maakt.

Onze tool neemt het handmatig testen over zodat jij je kunt focussen op andere werkzaamheden. Het bespaart veel tijd, geeft je meer werkplezier en controle over de kwaliteit van werk. Een echte win-win situatie.

Artificial Intelligence (AI)

Omdat formulieren vaak veranderen hebben wij een AI ontwikkelt. De AI detecteert wijzigingen in een formulier en probeert ze zelf op te lossen. Het is mogelijk testsuites bij de AI aan te leveren zodat deze hiervan leert. Hoe vaker de AI gegevens te verwerken krijgt, hoe slimmer deze wordt.

Testsuites

Doormiddel van testsuites kun je een test uitvoeren. In een testsuite zitten de eisen van een test. Via een CMS zijn testsuites inzichtelijk en kun je ze beheren. Een test wordt vanuit hier toegevoegd, gestart, bewerkt en verwijderd. Testsuites kunnen ook ingepland worden om ze bijvoorbeeld buiten werktijden te draaien. Dan kun je overdag de resultaten bekijken en waar nodig bijstellen.

Rapportages

Elke keer als je een testsuite draait ontvang je een rapportage met de resultaten. Rapportages zijn via een CMS inzichtelijk en te beheren. De rapportages zijn in pdf, Excel en XML op te slaan voor een eenvoudige inzage of om te archiveren. Daarnaast kun je aangeven wat de AI de volgende keer niet moet gebruiken om tot een beter resultaat te komen.

Kun je je voorstellen hoeveel tijd dit jou kan opleveren? Tijd waarin je andere belangrijke zaken kunt oppakken? Handig. En leuk.

Meer weten over geautomatiseerd testen?

Wil je meer blogs lezen? Dit zijn ons laatste blogs:

altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de laatste updates!