Het recht om te worden vergeten

Ard van Winden, Senior Accountmanager
Hoe zit het met de nieuwe privacywetgeving? Welk effect heeft dat op jouw digitale formulieren? Ben je al goed voorbereid?

Recht om vergeten te worden

Je hebt het recht om vergeten te worden in Nederland. Onze TriplEforms software is in ieder geval klaar voor nieuwe privacywetgeving. TriplEforms is vooral een doorgeefluik van data. Een transactioneel systeem heet dat. Wij halen data op en geven dat weer door om inwoners beter te helpen. Ik vertel je er na de vakantie graag meer over. Ik ga nu eerst zelf een transactioneel proces in. Even weg. Zuid Frankrijk met zo min mogelijk WiFi. Ik maak graag gebruik van het recht om in ieder geval even vergeten te worden.

Waar lig jij wakker van?

Je bent druk op het werk, het ene project is nog niet afgerond of de volgende migratie van leverancier ABC staat alweer op stapel. En terwijl je de DigiD audit succesvol hebt afgerond hoor je dat Plasterks project met de BRP niet helemaal is geslaagd. 90 miljoen verder… Dan maar weer gewoon koppelen zoals we het eerder deden. Dat ging ook goed, toch? en dan is er weer een maand voorbij. Je agenda geeft aan dat het nog wel lukt om die laatste klussen af te ronden. Maar de mensen die je nodig hebt zijn al vertrokken.

“Maak gebruik van het recht om ook even “vergeten” te worden. Jij staat aan het roer van deze aanzwellende stroom informatie.”
En eerlijk gezegd, je wilt er ook echt wel even tussen uit nu… Leveranciers doen nog een laatste poging een gaatje te bemachtigen in je agenda voor een laatste evaluatie voor de vakanties echt beginnen. Er zijn momenten dat je onder die steen wilt kruipen…Neeee! Nu even niet. Ik moet nog…

Ja wat moeten we eigenlijk nog? Wat gaat er fout als je ineens weg bent? Waar lig jij wakker van en sterker, waar liggen alle anderen wakker van als jij even niet thuis geeft?

De post gaat door, de mails de uitnodigingen, de #savethedates stapelen zich gewoon op. Trouw wachtend in de rij tot jij weer thuiskomt en je eerste dag opoffert aan de vetzwart gedrukte e-mailberg. Nog niet gelezen. Ga jij deze berg ongetraind beklimmen? Voor wie eigenlijk?

Is dat niet de reden waarom je eigenlijk op vakantie gaat? Om ook het recht uit te oefenen om vergeten te worden. Even met jezelf in gesprek over het nut en noodzaak van de dingen. Ben je op de goede weg? Doe je wat je echt wilt? Hoe kom je daar dan en welke stappen ga je nemen om straks op dat pad te blijven. De meesten van ons verzanden in de vakantie al tijdens dat proces. Toch even Facebook checken. Toch weer gemeld dat je op vakantie bent, waar je zit en dat het heerlijk is en zo rustig. Je hebt aangegeven dat wanneer er echt iets is, ze je best even kunnen appen. Nu ze het ook allemaal doen vraag je je af of dat een goed idee was. Daar kan je zelf wat aan doen. Doe dat. Je kunt ook wat doen aan je vindbaarheid en bereikbaarheid en de hoeveelheid mails die je krijgt. Door betere privacywetgeving wordt steeds beter geregeld wie jouw gegevens heeft en wat ze daarmee mogen doen. Dat geldt niet alleen voor een inwoner van gemeente Strandzicht maar ook voor jou als individu.

Je kan je opt-innen om die info te ontvangen die je interesse hebben. Je hebt ook het recht en de mogelijkheid om voor opt-out te kiezen. Neem de moeite. Maak gebruik van het recht om ook even “vergeten” te worden. Jij staat aan het roer van deze aanzwellende stroom informatie.

Geef ook bij je leverancier aan wat je wel en niet wilt ontvangen. En wat we van je mogen weten. Bij Kodision leggen we dat netjes vast. Natuurlijk nodig ik je wel graag uit voor onze lunchsessie in Utrecht op 28 september. Geef je hier op. En hoor ik graag hoe jouw vakantie is geweest.

Heb je een vraag?

Daar kan ik je bij helpen! Vul het onderstaande formulier in, dan neem ik contact met jou op om jouw vraag te beantwoorden.

altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de laatste updates!
Share This