026 365 3560 info@kodision.nl

digitale formulieren

Hoe gebruiksvriendelijk zijn jouw formulieren? Deel 1: één vraag per keer.

Dennis Nass, Senior Consultant

Je wilt je gebruikers zo goed mogelijk van dienst zijn. Bijvoorbeeld door het zo eenvoudig mogelijk te maken de digitale formulieren in te vullen. Vanuit de techniek willen we je daar graag in ondersteunen. Maak jij bijvoorbeeld al gebruik van de mogelijkheid om één vraag per keer te stellen?

Waarom één vraag per keer?

Om snel en effectief door de vragenlijst heen te gaan is het belangrijk om niet afgeleid te worden door vragen die je al beantwoord hebt of nog moet beantwoorden. Met een set vragen per keer houdt de invuller meer overzicht. Hiermee lever je digitale dienstverlening die werkt. Onderscheid je van anderen en biedt je gebruikers de beste ervaring.

Voorkom eindeloos scrollen

Bij een lange vragenlijst krijg je snel een eindeloos scroll effect. Hiermee vergroot je de kans dat de invuller afhaakt. Of overzicht kwijtraakt. Ongewenste situaties die je wilt voorkomen. Bij formulieren waarbij steeds alleen de actieve vragen zichtbaar zijn voorkom je dit. Of hoeft de gebruiker niet steeds heen en weer te scrollen om alle vragen in te vullen.

“Maak digitale formulieren zo eenvoudig mogelijk te gebruiken.”

Overzichtelijke formulieren

Maak je formulieren overzichtelijker en gebruikersvriendelijk door één vraag per keer te stellen. Let hierbij ook op de volgorde waarop je de vragen stelt en de hoeveelheid vragen. Is de volgorde logisch? Zijn alle vragen noodzakelijk? Is het voor de invuller duidelijk hoeveel vragen er nog ingevuld moeten worden? Allemaal simpele manieren om jouw formulier gebruikersvriendelijker te maken.

Zoals je nu vaak formulieren ziet.

Hoe je formulier eruit kan zien door één vraag per keer toe te passen.

Meet wat werkt

Door één vraag per keer in beeld te brengen kun je de formulieren makkelijk gebruiksvriendelijk maken. Welk effect dat heeft breng je snel in kaart met de statistiekenmodule. Hiermee zie je direct hoe snel een vraag beantwoord wordt en wanneer een invuller een formulier verlaat. Vergelijk de gegevens voor je één vraag per keer gebruikt hebt en je zult versteld staan van de resultaten.

Ervaar het zelf

Wil je jouw formulier gebruiksvriendelijker maken door één vraag per keer te gebruiken? Neem contact op met mijn collega Ard door te bellen naar 06 23 99 64 79 of mail naar a.vanwinden@kodision.nl of laat je gegevens hieronder achter en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Heb je een vraag?

Daar kan ik je bij helpen! Vul het onderstaande formulier in, dan neem ik contact met jou op om jouw vraag te beantwoorden.

Sprintweek: Kodeweek deel 2

Sprintweek: Kodeweek deel 2

Sprintweek: Kodeweek deel 2Niels van den Berge, Senior consultantIn deel 1 van deze blogserie heb ik verteld hoe we tot het idee voor onze PGB-calculator zijn gekomen met behulp van Google’s Sprintweek. Het is nu woensdagochtend en met het idee om de PGB-calculator te...

Waarom zijn websites zo saai?

Waarom zijn websites zo saai?

Waarom zijn websites zo saai?Rob Hofman, Software ArchitectAls onderneming stoppen we er veel energie in om websites zo eenvoudig en duidelijk mogelijk te maken, zodat een bezoeker direct je boodschap begrijpt en kan beoordelen of het voor hem of haar relevant is. En...

Sprintweek: Kodeweek deel 1

Sprintweek: Kodeweek deel 1

Sprintweek: Kodeweek deel 1 Niels van den Berge, Senior consultant Het is een normale werkdag. We zijn druk aan het werk voor Autoriteit woningcorporatie, want over een maand gaat het nieuwe project live. Op een moment komt Gerda van de Marketing en salesafdeling...

Afscheid nemen bestaat niet

Afscheid nemen bestaat niet

Afscheid nemen bestaat niet  Dennis Nass, Consultant De laatste weken kon ik de grapjes over mijn vertrek nog weglachen. Maar nu is het dan toch zo ver. Het voelt nog best onwerkelijk dat ik vanmiddag naar huis ga en morgenvroeg niet meer naar Arnhem rijdt of naar de...

altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de laatste updates!