Hoe gebruiksvriendelijk zijn jouw formulieren? Deel 1: één vraag per keer.
Dennis Nass, Senior Consultant
Je wilt je gebruikers zo goed mogelijk van dienst zijn. Bijvoorbeeld door het zo eenvoudig mogelijk te maken de digitale formulieren in te vullen. Vanuit de techniek willen we je daar graag in ondersteunen. Maak jij bijvoorbeeld al gebruik van de mogelijkheid om één vraag per keer te stellen?

Waarom één vraag per keer?

Om snel en effectief door de vragenlijst heen te gaan is het belangrijk om niet afgeleid te worden door vragen die je al beantwoord hebt of nog moet beantwoorden. Met een set vragen per keer houdt de invuller meer overzicht. Hiermee lever je digitale dienstverlening die werkt. Onderscheid je van anderen en biedt je gebruikers de beste ervaring.

Voorkom eindeloos scrollen

Bij een lange vragenlijst krijg je snel een eindeloos scroll effect. Hiermee vergroot je de kans dat de invuller afhaakt. Of overzicht kwijtraakt. Ongewenste situaties die je wilt voorkomen. Bij formulieren waarbij steeds alleen de actieve vragen zichtbaar zijn voorkom je dit. Of hoeft de gebruiker niet steeds heen en weer te scrollen om alle vragen in te vullen.

“Maak digitale formulieren zo eenvoudig mogelijk te gebruiken.”

Overzichtelijke formulieren

Maak je formulieren overzichtelijker en gebruikersvriendelijk door één vraag per keer te stellen. Let hierbij ook op de volgorde waarop je de vragen stelt en de hoeveelheid vragen. Is de volgorde logisch? Zijn alle vragen noodzakelijk? Is het voor de invuller duidelijk hoeveel vragen er nog ingevuld moeten worden? Allemaal simpele manieren om jouw formulier gebruikersvriendelijker te maken.

Zoals je nu vaak formulieren ziet.
Hoe je formulier eruit kan zien door één vraag per keer toe te passen.

Meet wat werkt

Door één vraag per keer in beeld te brengen kun je de formulieren makkelijk gebruiksvriendelijk maken. Welk effect dat heeft breng je snel in kaart met de statistiekenmodule. Hiermee zie je direct hoe snel een vraag beantwoord wordt en wanneer een invuller een formulier verlaat. Vergelijk de gegevens voor je één vraag per keer gebruikt hebt en je zult versteld staan van de resultaten.

Ervaar het zelf

Wil je jouw formulier gebruiksvriendelijker maken door één vraag per keer te gebruiken? Neem contact op met ons.

Heb je een vraag?

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met jou op om jouw vraag te beantwoorden.

altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de laatste updates!