Hoe is het om stage te lopen bij Kodision?
Walter Kuilman, Stagiair HRM
Mijn naam is Walter en momenteel zit ik op driekwart van mijn afstudeeronderzoek bij Kodision en kijk ik terug op een dynamische tijd binnen de organisatie. Een tijd waarin ik veel lol heb gehad, nieuwe mensen heb leren kennen, nieuwe vriendschappen heb gemaakt maar ook vooral stress heb gekend. Ik wil jullie graag meenemen in mijn wereld als afstudeerstagiair en de aspecten noemen die ik heb ervaren binnen de organisatie.

Vrijheid

Als afstudeerstagiair is er een bepaalde mate van vrijheid. Er is afgesproken met de begeleider wanneer het product opgeleverd moet worden. Daarnaast zijn er tussentijdse gesprekken om te evalueren hoe het gaat, of de communicatie duidelijk is, of eraan elkaars verwachtingen worden voldaan maar ook om gewoon even bij te praten. Verder is het de bedoeling dat jij als student alles zelf plant en dus zelf de deadlines haalt. Het is fijn om te weten dat je binnen een bepaald kader aan het werk gaat maar dat je in dat kader wel vrij bent om zelf te bewegen. Al heb ik in het begin van mijn scriptie wel aardig moeten zwoegen om mijn probleemanalyse op tijd goedgekeurd te krijgen. Hierdoor kon ik in de zomer verder werken aan mijn scriptie.

Collega’s

Het meest fijne vind ik dat ik mij binnen Kodision een gewaardeerde collega voel. Wanneer mijn begeleider om advies vraagt dan heb ik het gevoel dat zij dat op een oprechte manier doet waardoor ik mij geen stagiair meer voel maar meer een collega. Het is fijn om hetgeen dat ik geleerd heb ook in de praktijk toe te kunnen passen en werknemers te kunnen adviseren. Daarnaast is er op de werkvloer ruimte voor veel humor en heb ik het gevoel dat ik bij het team hoor. Er worden veel uitjes georganiseerd, er wordt veel gelachen op het werk en collega’s staan altijd open om je te helpen. Dit zorgt ervoor dat ik met plezier aan mijn scriptie kan werken. Dat is bij mijn voorgaande stages wel eens anders geweest.

Scriptie

Naast dat ik dus veel autonomie ervaar, leuke collega’s heb en genoeg kan lachen op het werk is het de bedoeling dat ik een scriptie over aantrekkelijk werkgeverschap oplever. Zoals eerder gezegd ging het project in het begin redelijk moeizaam en had ik het idee dat ik er grijze haren, zover ik haar heb, van kreeg. Nadat ik eenmaal redelijk op stoom was gekomen ging het steeds beter, begreep ik beter waar het onderwerp daadwerkelijk heen ging en wat daarvoor nodig is. Momenteel ben ik bij het hoofdstuk resultaten en dat maakt het een stuk leuker en interessanter. Je weet waar het onderzoek naar toe gaat en je begint al aan oplossingen te denken.

Afgestudeerd, en nu?

En na het afstuderen? Het ligt nog niet helemaal vast maar waarschijnlijk wordt het verder studeren. Aan de andere kant, misschien ben ik op het einde van mijn scriptie wel helemaal klaar met studeren en wil ik lekker gaan werken, of gaan reizen. We gaan het zien. Kodision is zoals je kan lezen de ideale plek om stage te lopen of om je scriptie te schrijven. Het is een leuke dynamische organisatie waar je als stagiair jezelf kan zijn en een leuke tijd kan hebben.

Heb je een vraag?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de laatste updates!