I <3 Kodision
Sara Driessen, Consultant
Het is voorjaar! Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik krijg dan zin om op te ruimen. Letterlijk maar ook figuurlijk. Huis opruimen, hoofd opruimen. Orde op zaken stellen, reflecteren. Terwijl ik zo lekker aan het ordenen ben, komt ook Kodision voorbij.

In juni werk ik hier vier jaar en ik ga nog elke dag met veel plezier naar mijn werk. Waar ligt dat aan? Drie dingen die er voor mij met kop en schouders bovenuit steken:

1. Collega’s en sfeer

2. Ruimte om je te ontwikkelen

3. Gevarieerd werk

Friends

Dat ik elke ochtend weer zin heb om naar mijn werk te gaan heeft toch vooral te maken met de sfeer en de mensen om me heen. Eigenlijk voelt het hier een beetje als een grote vriendengroep. Scooter heeft er een prachtig liedje over gemaakt dat op vrijdag regelmatig de revue passeert. Er wordt van alles georganiseerd na werktijd: spelletjesavond, squash, tennis, bioscoop, pubquiz. Maar ook tijdens de lunch weten we elkaar te vinden: ’s woensdags loempia’s (bij de zus van Boy), op donderdag naar de visboer (a.k.a. de moeder van Bitter), vrijdag burgers bij Greenville, of gewoon gezellig samen lunchen aan de keukentafel. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de borrels…

Van Supportmedewerker tot Projectconsultant

Maar met alleen fijne mensen ben je er nog niet. Ook mijn ontwikkeling vind ik belangrijk. En gelukkig is er hier ruimte genoeg om je te ontwikkelen. Kodision is mijn eerste fulltimebaan. Na mijn opleiding Digitale Communicatie werd ik door Raynni benaderd via LinkedIn. Na twee leuke gesprekken kon ik aan de slag. Ik begon bij support, ging daarna in een projectteam aan de slag, heb een jaar onderdeel uitgemaakt van een Scrumteam bij gemeente Amsterdam en nu ben ik consultant van een projectteam bij DS. Ik heb dus allerlei verschillende functies gehad en heb op verschillende plekken gewerkt. Dat heeft me een hoop ervaring opgeleverd en een goed beeld van wat ik wel en niet wil.

Natuurlijk komt ontwikkeling niet alleen door ervaring. Ook qua opleiding zijn er genoeg mogelijkheden. Professional Scrum Master, klantgericht schrijven, webrichtlijnen, LEAN yellow belt, projectmatig werken: een kleine greep uit de cursussen die ik met veel enthousiasme bij Kodision heb gevolgd.

Elke dag is anders

Tot slot komt het plezier in mijn werk ook door de variatie. Als consultant in een projectteam ben je met verschillende projecten bezig voor verschillende klanten. Geen project is hetzelfde en geen klant is hetzelfde. Dat maakt het werk afwisselend. Soms zit ik zelf achter de knoppen, maar vaak ben ik ook aan het faciliteren en zorg ik dat de engineers in ons projectteam ongestoord aan het werk kunnen. Ik overleg met de klant, maak impactanalyses voor nieuwe projecten en bij sommige projecten begeleid ik het proces in de rol van Scrummaster.

Naast het werk dat ik voor klanten doe is er ook de ruimte om mee te denken over hoe we de dingen doen en willen doen. Kodision is in ontwikkeling. In de afgelopen vier jaar zijn we gegroeid van 40 naar meer dan 70 medewerkers. Wat vier jaar geleden nog prima werkte, blijkt nu niet altijd meer de beste oplossing te zijn. We zijn aan het bekijken hoe we dingen anders kunnen organiseren. Ook ik mag daar mijn steentje aan bijdragen en dat doe ik graag.

Kortom…

Na bijna vier jaar heb ik het hier nog steeds ontzettend naar mijn zin. Voorlopig zie ik nog voldoende ruimte om me hier verder te kunnen ontwikkelen, heb ik het heel leuk met mijn collega’s (met Jurrie in het bijzonder) en boeit de inhoud me nog steeds.

Heeft Sara jou nieuwsgierig gemaakt naar Kodision als werkgever?

Kijk dan snel bij de openstaande vacatures. Je vindt ze hier. Graag nodigen we je uit voor een persoonlijk gesprek op kantoor!

C# Developer

Arnhem
32-40 uur
medior/senior

Frontend Developer

Arnhem
32-40 uur
medior/senior

Technisch Consultant

Arnhem
32-40 uur
medior

Wil je meer blogs lezen? Dit zijn ons laatste blogs:

altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de laatste updates!