Klantcase

De beste bereikbaarheid voor inwoners en ondernemers

Gemeente Amersfoort en Kodision behalen samen óók goede digitale bereikbaarheid voor één van de beste steden om in te wonen en werken.

Amersfoort: uitstekend bereikbaar. Dit uitgangspunt van de gemeente zie je overal in Amersfoort terug. Als centraal gelegen stad is Amersfoort de ideale uitvalsbasis voor veel ondernemingen. Dit bereikbaarheid wordt gewaardeerd, al vijf jaar op rij is Amersfoort door Elsevier bekroond in de top vijf van beste steden om in te wonen en te werken. In 2015, 2016 en 2017 komt Amersfoort als beste uit de bus.

De aanleiding

Amersfoort wil inwoners en ondernemers een goed woon- en werkklimaat bieden. Goede digitale dienstverlening is hierin essentieel. Een hogere gebruikerstevredenheid van de inwoners over de digitale dienstverlening is het gewenste resultaat van de aanbesteding die de gemeente uitzet. Vanuit deze vraag komt de gemeente in gesprek met onze accountmanager, die gelijk de match ziet tussen Amersfoort en Kodision.

Onze software met handige functies zoals pre-fill zorgt ervoor dat Amersfoort direct grote stappen kan zetten. Het is geweldig als je snel een kwaliteitsslag kunt slaan.” – Accountmanager Kodision

De oplossing

De eisen van Gemeente Amersfoort voor een digitale formulierentool sluiten naadloos aan bij de software van Kodision:

  • Een samenhangende informatiearchitectuur
  • Een eenvoudige, 24/7 toegankelijke online dienstverlening met vereenvoudigde formulieren in eigen huisstijl
  • Mogelijkheid tot het tijdelijk verlaten en verder aanvullen van de digitale formulieren
  • Voldoen aan alle regelgevingen
  • Ervoor zorgen dat de ingevulde formulieren bij de juiste interne persoon terecht komen
  • Zelf formulieren inrichten zonder programmeerkennis
  • Veel functionaliteiten en integratiemogelijkheden

✔️ Met digitale formulierentool TriplEforms komen ingevulde formulieren door een slimme koppeling automatisch bij de juiste medewerker van Gemeente Amersfoort.

✔️ Vooringevulde gegevens zorgen voor meer gebruiksvriendelijkheid voor de gebruikers van de formulieren.

✔️ Dankzij een OTAP-beheeromgeving is het ontwikkelen en beheren van formulieren veilig en eenvoudig.

Het resultaat

Samen met Klant in Focus biedt Kodision de mogelijkheid om makkelijk tevredenheid te meten met een ingebouwde kwaliteitscheck aan het einde van een formulier. De resultaten komen direct bij de juiste persoon binnen de organisatie terecht door de koppeling met het zaaksysteem.

Amersfoort bereikt al meer dan 10 jaar resultaat met de formulieren van Kodision. Door de formulieren uit te breiden met de modules Digi-D, E-Herkenning en Ingenico is de digitale dienstverlening voor inwoners en ondernemers met grote stappen vooruit gegaan.

In de OTAP-beheeromgeving is het ontwikkelen en beheren van de formulieren eenvoudig en veilig geregeld. Daarnaast integreert en koppelt de software met diverse backofficesystemen van de gemeente. De formulieren zijn simpeler gemaakt met een pre-fill functionaliteit. Hiermee wordt ook aan de Wet eenmalige uitvraag voldaan.

Het gebruik van een parameterdatabase zorgt ervoor dat bepaalde gegevens, zoals leges, automatisch worden doorgevoerd in de formulieren. Dit bespaart beheerlasten en maakt het werk makkelijker en efficiënter. Naast het gebruikersgemak zorgt het ervoor dat de gemeente voldoet aan de regelgevingen en wordt alle informatie op één centrale plek opgeslagen.

Nieuwsgierig? Meld je hieronder aan voor een online demo voor een eerste indruk van de mogelijkheden.

Kodision is nu Atabix. Onze website verhuist binnenkort naar atabix.nl