Klantcase

Digitaliseren voor Provincie Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland heeft met de formulieren van TriplEforms verschillende processen gedigitaliseerd met als resultaat een gebruiksvriendelijke online dienstverlening.

De aanleiding

De wens van de Provincie Zuid-Holland: Digitale formulieren, beschikbaar vanuit een centrale bibliotheek, die onderdeel moeten worden van het e-Loket “MijnZH”.

Achterliggende redenen

Was het motto om maatwerk te voorkomen toen Provincie Zuid-Holland in het gezamenlijk aanbestedingstraject ANDEZ1 van diverse gemeenten op zoek ging naar een ‘Midoffice Suite’. Om tot excellente dienstverlening te komen, zou deze suite de gehele dienstverleningsketen moeten gaan ondersteunen.

De oplossing

Eén elektronisch loket voor zowel interne als externe gebruikers: burger, bedrijf, instelling en overheid. Vanuit TriplEforms worden koppelingen gemaakt met onder andere het DMS/RMA-systeem van de provincie Zuid-Holland (Livelink), DigiD, Ingenico en eHerkenning.

Gerealiseerd

Provincie Zuid-Holland heeft met de formulieren van TriplEforms gerealiseerd:

  • online formulieren invullen
  • digitaal formulieren ondertekenen en beveiligd verzenden
  • inwoners kunnen via een persoonlijk profiel informatie van de Provincie ontvangen
  • aanvragen van verklaringen

Resultaat

Gebruiksvriendelijke digitale dienstverlening

Inwoners van de Provincie Zuid-Holland kunnen gemakkelijk digitaal wijzigingen doorgeven. De mogelijkheden worden steeds verder uitgebreid. Innovatieadvies kan sinds kort online aangevraagd worden. Er staat nog veel meer in de planning om de digitale dienstverlening op het hoogste niveau te houden. Meer weten over eHerkenning? Lees het in de blog!