Koppelen via de Common Ground standaarden

Boy Thach, Software Engineer

Vorige week was Kodision aanwezig bij een bijeenkomst georganiseerd door VNG Realisatie om de ontwikkelde API-standaarden te testen. Op een zolder in Utrecht zijn enkele tientallen developers en product owners bij elkaar gebracht. En met succes: Kodision was een van de eerste met een werkende koppeling via de Common Ground API!

API-standaarden

De huidige API-standaarden zijn ‘erkend ingewikkeld’, waarbij data heen en weer wordt gestuurd en niet wordt opgeslagen bij de bron. Terwijl volgens de principes van Common Ground, waar Marco eerder een blog over schreef, gegevens bij de eigenaar opgeslagen moeten blijven. De nieuwe standaarden die door VNG Realisatie zijn ontwikkeld voldoen hier wel aan. Daarnaast zijn ze sneller en makkelijker in gebruik.

De uitdaging

De hoogste tijd dus om developers van diverse dienstverlenende organisaties aan een proef te onderwerpen: verbinding leggen via de nieuwe API-standaard. Twee dagen lang is er keihard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen.

Het resultaat

En met succes! Kodision was een van de eerste die in samenwerking met Enable U een melding konden inschieten via een van de Common Ground API’s. Er is binnen TriplEforms een processor ontwikkeld die in de formulieren gebruikt kan worden, zodat er zaken aangemaakt kunnen worden bij andere providers. Kortom: TriplEforms heeft succesvol kunnen aansluiten op de API-standaarden ZDS 2.0.

Het vervolg

De product owner van ZDS 2.0 verwacht dat er de komende maanden gezamenlijk verder ontwikkeld wordt, zodat het hopelijk ook echt geïmplementeerd kan worden. Kodision is er in elk geval klaar voor!

Wil jij aan kunnen sluiten met de nieuwe API-standaarden? Vraag informatie op over ons product TriplEforms.

Vraag informatie aan over TriplEforms.

Wil je meer blogs lezen? Dit zijn ons laatste blogs:

Wat ik leerde van De Myers- Briggs Type Indicator® (MBTI)

Wat ik leerde van De Myers- Briggs Type Indicator® (MBTI)

In mijn job doe ik er alles aan om de beste mensen te vinden en die mensen op de juiste plaats te zetten. Want met de juiste medewerkers maken wij het verschil bij Kodision. Mensen die passen binnen onze strategie, maar ook bij onze kernwaarden:
Kodisianen zijn geïnteresseerd in anderen, kritisch, energiek en assertief. Dat vraagt natuurlijk zelfkennis en kennis van anderen. Wel zo handig als je veel in teams werkt!
Daarom bieden we in het eerste jaar van elke medewerker dit stukje zelfkennis aan door middel van een training; De Myers-Briggs Type Indicator® (MBTI). Je leert jezelf en de interactie met anderen (nog) beter begrijpen met MBTI. Het geeft je inzicht in wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt.

altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de laatste updates!
Share This