Van meewerkstagaire tot vaste medewerkster

Amé Huige, Online Marketeer

Als student van de opleiding Business IT & Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen was het in september 2015 zover: ik moest stage gaan lopen. Na wat rond speuren op het internet stuitte ik op een beschikbare stage bij Kodision. Kodision kwam op mij over als een informele en ontzettend leerzame omgeving. Ik besloot een sollicitatie te sturen en had al snel geluk! Ik kreeg een leuke reactie vanuit Kodision en niet veel later kon ik al op gesprek komen. Na een prettig kennismakingsgesprek ontving ik het bericht dat mijn stageplek bij Kodision een feit was. Een mooi begin van de zomervakantie!

Meewerkstage bij Kodision

Mijn stage begon ik vol frisse energie. De diverse werkzaamheden als marketeer boden me een mooie uitdaging. In vijf maanden tijd leerde ik alle ins en outs van marketing automation, SEO/SEA optimalisatie, het schrijven van content, het bijhouden van de Kodision website en social media kanalen. Ik haalde mijn meewerkstage met een mooi cijfer.

Na mijn meewerkstage was het tijd om een minor te volgen. Door mijn minorkeuze hield ik drie vrije dagen per week over. Bij Kodision kreeg ik de mogelijkheid om die drie dagen te blijven werken. Die kans greep ik natuurlijk met beide handen aan! Ik zette mijn werkzaamheden voort en startte met nieuwe, uitdagende projecten. En zo, weer een half jaar later, werd het tijd voor de volgende stap in mijn studie: afstuderen.

Afstuderen bij Kodision

Waar anders dan bij Kodision? Vanuit de HAN kreeg ik toestemming mijn werkzaamheden bij Kodision voort te zetten en daarnaast af te studeren. In vijf maanden tijd deed ik onderzoek naar de optimalisatie van de customer journey voor één van Kodision’s producten. Een groot voordeel tijdens mijn afstuderen was mijn voorkennis met het bedrijf, de producten en de medewerkers. In januari kreeg ik het verlossende woord kreeg dat ik mijn felbegeerde papiertje behaald had, én had ik een vast contract bij Kodision op zak!

Afgestudeerd op het HBO, en nu?

Een master volgen!

Een grote droom van mij is om na mijn HBO opleiding, een master te volgen. Je kunt immers nooit genoeg geleerd hebben. Na wat oriëntatie schreef ik mij in voor de master Communicatie en Beïnvloeding op de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tegelijkertijd stapte ik na de zomervakantie het Kodision kantoor weer binnen. Op het moment dat ik dit schrijf heb ik de eerste helft van mijn pre-master er bijna opzitten en heb ik al ontzettend veel geleerd. Al deze kennis is direct toepasbaar in de praktijk. Naast mijn WO-opleiding zit ik ook twee dagen op kantoor bij Kodision om als marketing en communicatie medewerkster om mijn bijdrage te leveren aan het 9-koppige Sales & Marketing team.

In de 2,5 jaar die ik nu bij Kodision werkzaam ben heb ik al ontzettend veel geleerd. Het is fijn om te zien dat ik als starter op de arbeidsmarkt de mogelijkheid en vrijheid krijg om mijzelf te ontwikkelen en groeien. Kodision is als werkgever flexibel en meedenkend over de mogelijkheden van elke medewerker. Ik krijg geregeld de vraag: ‘Is dat niet veel te veel, een vaste baan naast je master opleiding?’. Het antwoord is misschien ja, maar het is het harde werken dubbel en dwars waard.

Ben jij mijn nieuwe opvolg(st)er?

Wil je net als ik een meewerk- of afstudeerstage komen lopen bij Kodision? Dat kan! We hebben geregeld toffe stageplekken beschikbaar binnen verschillende afdelingen. Je komt te werken in een gezellig en dynamisch team met ieder zijn of haar expertise, krijgt een fijne stagevergoeding en zoals je hebt gelezen in deze blog zijn er flink wat doorgroeimogelijkheden mogelijk! Kijk op deze pagina voor alle beschikbare stageplekken of stuur mij even een mailtje op a.huige@kodision.nl of via het onderstaande contactformulier. Misschien kan ik een goed woordje voor je doen bij je toekomstige stagebegeleider! 😉

Heb je een vraag? Stel hem gerust!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de laatste updates!