Mijn meewerkstage op de afdeling Marketing en Sales

Jochem Nijkamp, Stagiair Marketing & Sales

Een meeloopstage vinden is niet altijd makkelijk. Dat blijkt maar weer uit de vele sollicitaties die ik heb uitgedaan en gehad. Sommige organisaties zijn het net niet en sommige kiezen voor een andere sollicitant. Totdat de vacature als meeloop stagiair Marketing & Sales bij Kodision voorbijkwam. De vacature oogde al heel anders dan de vacatures die ik daarvoor had doorgelezen. De schrijfstijl van de vacature oogde heel sportief en had een uitdagend karakter. Want welke organisatie daagt sollicitanten nou uit om mee te doen in een F1 league? Ik besloot gelijk te solliciteren en kreeg binnen 10 minuten reactie (ik overdrijf niet).

Op gesprek

Vol zenuwen, spanning en twijfels ben ik op de dag van mijn sollicitatie afgereisd naar Arnhem-Zuid. Zal het weer zo’n saai gesprek worden? Is het de reistijd eigenlijk wel waard? Dit waren gedachtes die continu door mijn hoofd schoten onderweg naar de sollicitatie. Toen was het opeens zo ver, ik luisterde nog een nummertje door mijn koptelefoon en liep de Stikkerbuilding binnen. Eenmaal binnengekomen werd ik vrolijk ontvangen en ontmoette mijn toekomstig stagebegeleider Marco. Het gesprek begon al heel anders dan andere gesprekken; Marco grapte alles bij elkaar en zorgde ervoor dat ik erg ontspannen over mezelf kon vertellen. Uiteindelijk bleken mijn profiel en de verwachtingen van Kodision goed bij elkaar te passen en zei Marco dat ik wat hem betreft het contract direct mocht ondertekenen. Ik had nog een aantal andere gesprekken staan dus wilde mezelf graag nog verder oriënteren, hiervoor werd me de ruimte geboden. Maar wie hield ik eigenlijk voor de gek? Een organisatie die mij waardeert om mijn persoonlijkheid en niet alleen beoordeeld op mijn kwaliteitsprofiel. Beter ging het zeker niet worden.

Let’s go!

Na een paar vrije weken was het zover. Mijn eerste dag als stagiair bij Kodision en toevallig ook nog mijn verjaardag! Ik werd hartelijk ontvangen door iedereen binnen de afdeling en de rest van de organisatie. De collega’s waarmee ik nu veel mee samenwerk zorgden voor een leuke kennismaking. Daarnaast stond alles direct voor me klaar; een eigen bureau, laptop en toegang tot alle belangrijke programma’s en software. Een perfect recept voor een goede start als stagiair. In mijn eerste werkweek had ik eigenlijk alles al meegemaakt; een vergadering bijwonen, een eigen project aanpakken en noem het maar op. Dit typeert de organisatie ook heel erg. Je wordt bij zoveel mogelijk processen betrokken maar je krijgt ook een bepaalde mate van zelfstandigheid. Het lijkt tot nu toe dus een goede omgeving om mezelf goed te ontwikkelen én de vijf (lange) maanden vol te houden.

Fulltime

Een kantoorbaan is nog wel even wennen voor me. Ik kom van een opleiding waarbij het opmerkelijk is als ik meer dan drie dagen naar school toe moest. Daarnaast heb ik nog nooit eerder full time gewerkt en merk ik dat ik aan het einde van de dag wel toe ben aan een paar uurtjes op de bank. Dit is natuurlijk helemaal niet erg want ik merk dat ik eindelijk wat meer uitdaging heb dan op school. Ik hou me voorlopig vast aan wat mijn collega’s aan me vertellen: ‘Het went uiteindelijk wel’. Ik ben benieuwd, want in het weekend wil ik natuurlijk graag wel wat stoom afblazen in de kroeg. Ik ben tot slot nog een stagiair en wil me nog niet helemaal overgeven aan het ‘burgerlijke’ leven.

Heeft Jochem jou nieuwsgierig gemaakt naar Kodision als werkgever?

Kijk dan snel bij de openstaande vacatures. Je vindt ze hier. Graag nodigen we je uit voor een persoonlijk gesprek op kantoor!

C# Developer

Arnhem
32-40 uur
medior/senior

Frontend Developer

Arnhem
32-40 uur
medior/senior

Technisch Consultant

Arnhem
32-40 uur
medior

Wil je meer blogs lezen? Dit zijn ons laatste blogs:

altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de laatste updates!