026 365 3560 info@kodision.nl

NVWA

Iedere werknemer een correcte en uniforme uitbetaling van toeslagen

Jurre Koning, Software Engineer

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) is ontstaan uit een fusie van verschillende onderdelen (de Keuringsdienst van Waren, de Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees, de Algemene Inspectiedienst en de Plantenziektekundige Dienst).

Elk van deze onderdelen ging op een eigen manier om met de toekenning van toeslagen voor onregelmatige werktijden.

De uitdaging was om voor alle werknemers van deze nieuwe organisatie op uniforme wijze om te gaan met zowel het (nieuwe) werktijdenregelement als de wet- en regelgeving op het gebied van de uitbetaling van deze toeslagen.

Wet of regel

Bovendien moet er bij het bepalen van de toeslagen sprake zijn van volledige juridische traceerbaarheid, m.a.w. er moet per toeslag duidelijk zijn op welke wet of regel dit gebaseerd is.

Bij de NVWA werd een project opgestart om deze uitdaging te lijf te gaan onder de noemer Duurzame Tijdsverantwoording. Er werd voor gekozen om de applicatie voor de bepaling van de toeslagen los te koppelen van de tijdsregistratie.

Applicatie gemaakt met KODE

Voor het bepalen van de toeslagen is met behulp van de Kodision Business Rules Engine KODE (Knowlegde On Demand) een applicatie ontwikkeld, waarin de relevante wet- en regelgeving (zowel landelijk als specifiek voor NVWA) is gevangen.

Nu werd het mogelijk om per medewerker, per periode deze applicatie te bevragen met tijdregistratiedata en een uniform antwoord te krijgen met daarin de correcte toeslagberekening.

Dit antwoord kan 1 op 1 worden doorgegeven aan een uitbetalende instantie. Binnen het project stond dit onderdeel bekend als “de Kennismotor”.

Het resultaat is een applicatie waarmee op een robuuste manier het toekennen van toeslagen wordt afgehandeld en waarmee bovendien wordt afgedwongen dat elke werknemer op gelijke wijze behandeld wordt, volgens de huidige wet- en regelgeving, en dit ook traceerbaar is. Hiermee is een grote kwaliteits- en efficiëntieverbetering behaald.

Meer weten?

Laat hieronder je gegevens achter en je ontvangt vrijblijvend de demo. Heb je vragen of wil je meer weten? Derya vertelt je graag meer. Je bereikt haar via 06- 39374295 of stuur een mail naar d.alper@kodision.nl

Sprintweek: Kodeweek deel 2

Sprintweek: Kodeweek deel 2

Sprintweek: Kodeweek deel 2Niels van den Berge, Senior consultantIn deel 1 van deze blogserie heb ik verteld hoe we tot het idee voor onze PGB-calculator zijn gekomen met behulp van Google’s Sprintweek. Het is nu woensdagochtend en met het idee om de PGB-calculator te...

Waarom zijn websites zo saai?

Waarom zijn websites zo saai?

Waarom zijn websites zo saai?Rob Hofman, Software ArchitectAls onderneming stoppen we er veel energie in om websites zo eenvoudig en duidelijk mogelijk te maken, zodat een bezoeker direct je boodschap begrijpt en kan beoordelen of het voor hem of haar relevant is. En...

Sprintweek: Kodeweek deel 1

Sprintweek: Kodeweek deel 1

Sprintweek: Kodeweek deel 1 Niels van den Berge, Senior consultant Het is een normale werkdag. We zijn druk aan het werk voor Autoriteit woningcorporatie, want over een maand gaat het nieuwe project live. Op een moment komt Gerda van de Marketing en salesafdeling...

Afscheid nemen bestaat niet

Afscheid nemen bestaat niet

Afscheid nemen bestaat niet  Dennis Nass, Consultant De laatste weken kon ik de grapjes over mijn vertrek nog weglachen. Maar nu is het dan toch zo ver. Het voelt nog best onwerkelijk dat ik vanmiddag naar huis ga en morgenvroeg niet meer naar Arnhem rijdt of naar de...

altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de laatste updates!