Kodision reist met haar klanten mee naar een wereld die voor iedereen toegankelijk is…
Nanda Spekschoor, Senior Consultant
Zoals mijn collega, Marco, al eerder schreef in zijn blog ‘WCAG 2.0 oftewel webrichtlijnen’ wordt de richtlijn WCAG 2.0 in september 2018 een wetgeving. Om precies te zijn: 23 september 2018.

Een wetswijziging is natuurlijk een belangrijke motivatie om te voldoen, maar daardoor moeten we niet de essentie vergeten, namelijk: “het verbeteren van de digitale toegankelijkheid voor klanten/ burgers.” 

 

Een website toegankelijk maken is één ding, maar wat denk je van de toegankelijkheid van een formulier, authenticatie, identificatie of betalingen? Voor een visueel of auditief gehandicapte zou het frustrerend zijn wanneer hij/zij niet verder komt in het proces van een digitale dienstverlening.

“Wist je trouwens dat slechts 7% van de gemeentewebsites voldoet aan de standaarden voor toegankelijkheid? En dat het ook vaak de kleine gemeenten zijn?”

Hoe kan Kodision hierbij helpen?

De titel zegt het al ”Kodision reist met haar klanten mee naar een wereld die voor iedereen toegankelijk is…” Dat betekent dat wij willen samenwerken met onze klanten! Wij gaan de uitdaging graag aan om de wereld voor iedereen toegankelijk te maken. Daarvoor wil ik graag dieper ingaan op de adviesdienst, waar Marco eerder over schreef. Om te bepalen of jouw organisatie digitaal toegankelijk is, zal onderzoek moeten plaatsvinden. En daar kunnen de digitale toegankelijkheidsexperts van Kodision bij helpen. Nadat jouw organisatie besloten heeft om gebruik te maken van de adviesdienst, start het traject. Uiteraard zal de digitale toegankelijkheidsexpert van Kodision beginnen met een goede voorbereiding. Enkele dagen later komen de digitale toegankelijkheidsexperts bij jou op locatie om een korte presentatie te geven over de voorbereiding en de vervolgstappen. Dan volgt de fase onderzoek & analyse waarin wij gebruikmaken van de expertise van onze partner, FirmGround. In deze fase worden 3 formulieren getest, bijvoorbeeld een formulier met authenticatie, zonder authenticatie of een PDF. De test zal uitgevoerd worden conform de Europese testmethode. Het resultaat? Per formulier een testrapport, getoetst op de 4 principes: Waarneembaar, Bedienbaar, Begrijpelijk en Robuust. Binnen deze principes gelden 38 succescriteria. 

Het einde van het traject sluiten we af met een presentatie, waarin we de onderzoeksresultaten delen en geven we jouw organisatie een advies over het vervolgtraject! Iedere organisatie die zijn of haar klant serieus neemt, gaat deze klantreis met ons aan. Zorg voor een toegankelijke dienstverlening voor iedere klant met Kodision. Heb je interesse in deze dienst? Laat het ons weten in het onderstaande formulier!  

Laat het Marco weten als je interesse hebt!

  • Toelichting

Wil je meer blogs lezen? Dit zijn ons laatste blogs:

altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de laatste updates!