De komende jaren groeit het aantal vacatures in de gezondheidszorg enorm. Het behouden en vinden van gekwalificeerd personeel is daarbij één van jouw grootste uitdagingen. Ben jij al voorbereid op wat gaat komen?

Arbeidsmarkt in de zorg blijft groeien

De komende 10 jaar stoppen behoorlijk wat ouderen met werken. Deze medewerkers zul je moeten vervangen. Daarnaast blijft de arbeidsmarkt in de zorg groeien met circa 10.000 vacatures. Je maakt het jezelf gemakkelijk als je de gehele procedure van ontvangst sollicitatiebrief tot aan aannemen nieuwe medewerker automatiseert. Dit levert je zo een tijdsbesparing op van 25%.

Met het aantrekken van de vacaturemarkt zijn er ook weer meer moeilijk vervulbare vacature. Er is meer vraag naar hoger opgeleid personeel. Om hier aan te voldoen zul je personeel moeten bij- of opscholen. Dit kan een dagtaak voor je zijn als je alle gegevens rondom scholingsaanvragen handmatig moet bijhouden.

Overzicht in status scholingsaanvragen

Het is prettig om altijd overzicht in status van de scholingsaanvragen te hebben. Aanvragen te standaardiseren en snel te verwerken. Door op onderstaande link te klikken lees je hoe het scholarship programma voor European Association of Urology (EAU) is verbeterd.

> Case EAU studiebeurs aanvragen bekijken

Ook je proces verbeteren?

Wil je ook je opleidingsprogramma of een ander HR proces verbeteren? Neem dan direct contact op met Xavier Waelkens, tel: 06 20 24 39 98 of mail: x.waelkens@kodision.nl

Tip:

Bied aantrekkelijke contracten aan bij moeilijk vervulbare vacatures. Bij het aanbieden van vaste contracten is de response op de vacature vaak hoger.

Meer weten over de arbeidsmarkt in de zorg?
Het UWV heeft op 13 maart 2017 een factsheet over de zorg gepubliceerd. Je kunt deze hier bekijken