Rapportages zelf samenstellen

Nadat je een formulier hebt gemaakt en in gebruik genomen, willen jij en je manager uiteraard weten hoe het formulier presteert. Hoeveel klachten zijn er bijvoorbeeld binnen gekomen? En hoe verhoudt zich dat tot de labels, producten en locaties?

De uitgebreide rapportagemogelijkheden van Resolve gaan je hier eenvoudig bij helpen. De gedachte van Resolve is dat je over alle data uit je formulier kunt rapporteren. En het mooie is dat je deze rapportages helemaal zelf naar wens samenstelt, samenvoegt in een pdf document en kunt schedulen (inplannen) om per e-mail te versturen naar jezelf en/of je team. We laten je zien hoe.

Rapportages:
de mogelijkheden

Alle informatie voor je rapportage wordt dynamisch uit je formulier gehaald. Voor het samenstellen hiervan heb je de keuze uit zeer veel mogelijkheden. Zo begin je met het kiezen van het type rapport dat je wilt maken. Je kiest hierbij uit:

  • XY chart
  • Single chart
  • Counter
  • Table
  • Status

Vervolgens kies je het type tabel. Bij de XY chart heb je 3 mogelijkheden: line, bar of area. Daarna bepaal je de gegevens die je op de X en Y as wilt tonen. In het voorbeeld hiernaast kiezen we voor de klachten over de transportmiddelen van het groene label.

Naar wens kies je nog een filter. Je wilt bijvoorbeeld alleen over de klachten rapporteren die veroorzaakt zijn door een specifieke leverancier. Als laatste kies je de periode waarover je wilt rapporteren.

Het gebruik van kleur in rapportages

In één oogoplag zie je in je gemaakte rapportages hoe je producten, labels of locaties presteren. Je kunt ze namelijk elk hun eigen huisstijlkleur meegeven. Heeft je label de kleur groen, dan selecteer je middels de colourpicker de betreffende groene kleur. In al je rapportages worden de gegevens van dit label dan altijd in het groen weergegeven.

> Ik wil een demo
Gebruik van kleur in rapportages
Resolve rapportages Resolve

Realtime tonen van rapportages

Alle rapportages in één overzicht bij elkaar? Dan kan door gebruik te maken van je Resolve portal. Nadat je een rapportage hebt gemaakt plaats je deze eenmalig in je portal. Hierna wordt deze automatisch gevuld met gegevens. Op die manier heb je altijd de inzicht in je actuele rapportages.

Je eigen rapport template maken

Voor je manager kun je alle rapportages of een deel daarvan weergeven in een PDF, Word of Excel document. Je bepaalt zelf welke rapportages je wel of niet wilt tonen in het rapport. Wil je jouw rapport helemaal maken volgens de huisstijl van je organisatie? Ook dat kan. Je maakt een Word template van je huisstijldocument. In de template geef je aan op welke plek de verschillende rapportages getoond moeten worden. De template upload je in Resolve en met 1 druk op de knop word je rapport gemaakt.

Rapportages met Resolve | Resolve
Schedulen van rapportages

Schedulen van rapportages

Uniek in Resolve is dat je rapportages kunt schedulen. Op een tijdstip dat jij bepaalt ontvang je de meest actuele rapportage(s) in je e-mail. En jij niet alleen. Alle collega’s die jij selecteert ontvangen op hetzelfde moment de rapportage. Zo begin je de maandagochtend met een verse rapportage in je e-mail zonder dat dit je tijd heeft gekost. Alles gebeurt volledig automatisch

Grafieken exporteren naar Excel

Wil je specifieke gegevens uit een grafiek inzien? Ook dat kan met Resolve. De data waaruit een grafiek is opgebouwd kun je exporteren naar Excel. Zo zie je de gegevens van alle ingevulde formulieren op een rij.

Grafieken exporteren en aanpassen in Excel met Resolve

Enorme tijd & geld besparing

Veel bedrijven stellen op dit moment nog rapportages met de hand samen. Eerst de grafieken één voor één maken. Daarna de grafieken kopiëren en vervolgens deze één voor één plakken in het rapportagedocument.
Erg arbeidsintensief en foutgevoelig.
Met Resolve is dit verleden tijd. Je maakt de grafieken voor de rapportages eenmalig en daarna worden ze automatisch gevuld en verspreid. Zo makkelijk kan het zijn. Wil je dit met eigen ogen zien? Vraag dan nu een demo aan via een webinar of bij jou op locatie.

> Ik wil een demo